Kampstart 15:00 i Kvik Hockey Arena

Det ligner en kamp med en entydig favorit i eftermiddag, når Herning Blue Fox tager imod Frederikshavn White Hawks.

Hjemmeholdet kommer fra 3-2 mod Rødovre og Herning ligger lunt i svinget i forhold til en plads i Metal Final4.

- Det var bundholdet, vi mødte. Vi vandt, men det var først til sidst, vi fik kampen afgjort. Det viser, at ligaen er jævnbyrdig, og du skal arbejde hårdt for alle dine sejre. Sådan skal det være, siger Herning-forwarden Brett Perlini til Sport Herning.

Han er kommet godt fra start og har allerede lanceret et glimrende samarbejde med Mathias Bau.

Det bliver to af de folk, som Frederikshavn skal passe på i eftermiddag i Kvik Hockey Arena, hvor der er familiedag. 

Hvem ved, om den tidligere frederikshavner Mathias From også er kommet til Danmark og er blevet klar til kamp for Herning efter skiftet, der blev offentliggjort i løbet af ugen?

Frederikshavn leverede en skuffende indsats mod Odense i fredags, hvor det blev til et 0-3-nederlag. Metal Final4-chancen røg formentlig definitivt og nu ligger White Hawks altså kun med Rødovre bag sig i tabellen.

- Det er og har været et problem for frederikshavnerne, at man scorer alt for lidt, og høgene er i øjeblikket Metal Ligaens lavest scorende hold. Kun 21 kasser er det blevet til i de 11 spillede kampe, og det er tre færre end ligaens bundprop Rødovre Mighty Bulls. Her er der klart plads til forbedringer, og det synes givet, at der bliver arbejdet intenst på sagen hos trænerteamet Pelle Hånberg og Kim Karlsson., skriver klubbens hjemmeside ærligt i kampoptakten.

Det forventer vi: Fuld rulle fra Herning fra start og pres på Frederikshavn, der virkelig skal være på stikkerne. Svært at se gæsterne få point i eftermiddag.

Hold øje med: Pointmæssigt har vi ikke set meget til lettiske Dzerins hos Herning. Han står med blot tre assister. Hos Frederikshavn fik Jonas Jakobsen sæsondebut fredag. Kan han gøre ekstra impact?

Skader/karantæner: Hernings sportschef Daniel Nyegaard forventer kun Petter Hansson ude i eftermiddag. Hos Frederikshavn var Jesper Jensen stadig savnet fredag aften, men ellers spillede White Hawks med syv backer og 13 angribere fredag aften. 

Statistikken: Frederikshavns formbarometer ser skidt ud med nederlag i seks af de seneste syv kampe. I de seneste fem kampe står White Hawks med tre point, kun Rødovre er lige så dårlige, mens Herning er i den anden ende af barometeret med 12 point.

Historikken: Det er første opgør mellem de to hold i sæsonen. Herning vandt to smalle sejre i et par træningskampe. I sidste sæson vandt Herning de to første indbyrdes kampe, men derefter tog Frederikshavn over og vandt tre gange. 


Keeper-duel endte med 2-0 sejr til Herning over Frederikshavn HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Esbjerg-Rødovre lige her