Mac Carruth trak sig sejrsrigt ud af den direkte duel med Tadeas Galansky efter at de begge leverede flere store redninger. Mads Christensen og Miska Humaloja stod for de to scoringer.

Herning Blue Fox - Frederikshavn White Hawks: 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

Mathias From var ikke nået frem til eftermiddagens kamp ligesom Petter Hansson ser ud til at være mere medtaget end først antaget. Jesper Jensen var ikke med for gæsterne der ligesom hjemmeholdet rullede på med fire kæder.

Det hele endte med en duel mellem de to målmænd MacCarruth og Tadeas Galansky. Førstnævnte formåede at holde buret rent og vandt dermed tre vigtige point til hjemmeholdet.

Herning var umiddelbart bedst fra start i dagens opgør, og man fik også kampens første powerplay efter mindre end fem minutters spil. Det er til gengæld en disciplin midtjyderne har haft store problemer med, men selvom spillet ikke kørte lige gnidningsfrit havde både Mathias Bau og Phil Marinaccio kvalificerede forsøg på Tad Galansky.

Frederikshavn var også tæt på at åbne målscoringen da Sebastian Brinkman havde Mac Carruth på halen, men vinklen blev til sidst for spids.

Vi skulle godt og vel halvvejs igennem perioden før netmaskerne første gang blafrede. Andris Dzerins trykkede et hårdt slagskud af som Mads Christensen kunne afrette og så stod der 1-0 til Herning.

Lukas Bang leverede en flot solopræstation da han på skift maste sig igennem White Hawks-defensiven, skar ind mod mål og akkurat ikke fik pucken fik en sprællende Galansky. Stærk aktion af den unge midtjyde.

Per Hånberg havde valgt at sprede det tunge skyts ud på flere kæder, og det gav også gæsterne den nødvendige bredde til at modstå værterne. Samlet set var der dog en større top i hver af de fire kæder hos Blue Fox.

Nordjyderne sluttede første periode af i overtal og sådan kunne de også indlede anden periode.

Galansky bevarede spændingen

White Hawks havde ikke tid nok til at blive rigtig farlige, men formåede at gribe momentum og Christopher Frederiksen var tæt på at overliste Carruth. I øvrigt efter en flot teknisk detalje hvor han pillede pucken ned i luften.

Og det bekom gæsterne godt at kunne spille på omstillinger. Rasmus Søndergaard stak alene afsted og Tristan Pomerleaus efterfølgende jagt blev lidt hårdt takseret til et straffeslag. Mac Carruth pillede dog forsøget fra Radek Cip.

Generelt faldt Blue Fox en smule i niveau og det blev Frederikshavns mulighed for at æde sig ind i kampen. Da chancen så faldt til Mads Christensen, fik man også solid hjælp fra Galansky, der stærkt reddede den store chance.

Derfor var det også en kæp i hjulet, at Blue Fox blot skulle bruge 12 sekunder af deres powerplay på at fordoble føringen. Lidt tilfældigt endte pucken hos Miska Humaloja, der passerede en chanceløs Galansky.

Blue Fox måtte en tur i undertal, da perioden nærmede sig sin afslutning, og her pillede Dzerins fikst pucken fra Dahlroth men misbrugte efterfølgende alene med Galansky. Riikola fik også en friløber da han kunne skøjte ud af straffeboksen, men heller ikke han kunne overliste tjekken i målet

Solid defensiv præstation

Mads Iversen kickstartede 3. periode med en hård tackling i ryggen på Mads Christensen, og sendte derved et signal om at gæsterne ikke havde i sinde at overgive sig uden videre.

Gæsterne fik også et tidligt powerplay til at bringe sig på måltavlen, men den midtjyske defensiv stod stadig bund solidt.

Brett Perlini fik en stor chance for at skabe den potentielt afgørende forskel på de to hold, men afslutningen blev ikke som ønsket og i stedet man endnu en tur i straffeboksen.

Carruth og Co. afviste endnu engang nordjyderne og det var efterhånden svært at se hvordan White Hawks skulle få noget med fra heden.

Tiden løb også fra nordjyderne der i en sidste satsning pillede Galansky ud af målet. Lige lidt hjalp det dog og derfor var der ikke noget at indvende imod at pointene blev i Herning.

HETAG HØJDEPUNKTER OG REAKTIONER: SE MÅLENE fra Herning-Frederikshavn OPTAKT: Herning Blue Fox-Frederikshavn White Hawks