Kampstart 19:00 i Kvik Hockey Arena

Var det godt nok, hvad Herning leverede i Odense søndag eftermiddag? Træner Ben Cooper var nogenlunde tilfreds, men noterede sig naturligvis, at Herning indkasserede tre mål i undertal mod et Odense-hold, der er ligaens ringeste i den disciplin.

- Det er klart, at vi skal hjem og kigge lidt på de undertalssituationer. Det er meget at indkassere tre mål på den konto, og den statistik vil vi selvfølgelig gerne forbedre. Vores eget powerplay så måske heller ikke helt perfekt ud. Vi fik da scoret et mål i overtal til sidst, men det er et område, hvor vi også har haft det en lille smule svært i de seneste kampe, selv om vi træner det meget, forklarer Ben Cooper til Herning Folkeblad.

Det var gennemgående ujævnt, hvad midtjyderne leverede mod Odense, men der er altså en ny mulighed mod et Herlev-hold, der i den seneste tid har været ramt af flere skader og mere fravær, end Patric Wener tidligere har oplevet i klubben.

Det har betydet, at Herlev siden slutningen af november faktisk kun har vundet over SønderjyskE, Odense og Rødovre, mens det knapt er blevet til point mod de øvrige mandskaber, bortset fra overtid mod Rungsted og Frederikshavn. Så point mod et af de ”tunge hold” vil være passende for Herlev i aften. Men det bliver vanskeligt uden megen af den rygrad på holdet, der har manglet på det seneste.

Historikken: Herning og Herlev-serien har været ramt af to aflysninger, så vi skal helt tilbage til oktober for at finde det eneste opgør mellem de to mandskaber. Herlev vandt 4-1 tilbage i oktober.

Skader/karantæner: Herning var stadig uden Daniel K. Nielsen og den nye mand Jeremy Beaudry søndag eftermiddag. Peter Eg Larsen er langtidsskadet. Herlev spillede senest mod Odense uden Tobias Ruelykke, Alexander Edström, Joonas Riekkinen, Joachim Linnet og Max Vilstrup Olesen.

Statistikken: Formbarometeret viser jævnbyrdighed. Herning Blue Fox står med ni point i de seneste fem kampe, mens Herlev står med seks point.

Det forventer vi: At Herning øger tempo og spilleglæde i forhold til søndagens kamp i Odense og dermed må være favorit mod et Herlev-hold, der for øjeblikket er ramt lidt på både bredde og top.

Hold øje med: Poulsen-brødrene arbejder som altid hårdt, men der mangler for øjeblikket lidt produktion fra især Morten Poulsen, der ikke har været helt så målfarlig som normalt i indeværende sæson. Hos Herlev skal Emil Jidskog være i topform, hvis ørnene skal have point med hjem over broerne.


OPTAKT: Frederikshavn WH-Rungsted SC OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Esbjerg Energy