Kampstart 19:00 i Rødovre Centrum Arena

Det er fuldstændig fair, at Rødovre Mighty Bulls har haft svært ved at komme i gang efter en lang Coronapause. Mighty Bulls-spillerne skulle selvfølgelig lige i omdrejninger og derfor kom det ikke som nogen stor overraskelse, at Mighty Bulls tabte til både Rungsted og SønderjyskE, der lader op til den kommende Metal Final4.

Men nu er det også forklarings-slut for Rødovre, der skal til at finde omdrejninger, der bare antyder, at holdet kan matche et af top to-holdene i det kommende slutspil. Både før og efter Coronapausen er der ikke meget, der har tydet på, at Thor Dreslers tropper for alvor har haft fundet melodien.

Der var lagt op til noget større i Rødovre med køb fra højere hylde, og det er vel heller ikke forkert at påstå, at spillere som Philip Schultz og Marcus Almquist er gode unge og stærke tilsæt til en i forvejen ganske bred og spændende trup. Der må simpelthen ske en form for impact med Rødovre-holdet, der rummer rigtig meget talent.

Esbjerg-træner Jason Jaspers advarer sædvanen tro om en vanskelig kamp.

- Erfaringen har vist os, at man skal præstere for at hente en sejr i Rødovre, så vil skal også være klar. Vi skal være klar til at yde en disciplineret indsats, præget af hårdt arbejde, og så skal vi træffe de rigtige valg, for uden respekt for Rødovre går det galt, siger han.

- Kampen er særlig for mange i truppen, for den tidligere Energy-assistent Thor Dresler er cheftræner i Rødovre. Og samtidig er Oliver Kjær, Brett Welychka Trevor Cheek, der alle har spillet i Esbjerg, en del af Dreslers trup, så der er en del ære på spil. Men det er samtidigt også en kamp, som vi helst skal vinde, understreger Energy-coachen.

Historikken: Vestjyderne kan notere sig for tre sejre på henholdsvis 3-2, 5-2 og 3-1 og et 4-3 nederlag efter forlænget spilletid og straffeslag. Det giver et samlet udbytte på i alt ti ud af tolv mulige point til Esbjerg i de indbyrdes kampe.

Skader/karantæner: Rødovre var uden Mauritzen og Zorko i weekenden, og mon ikke de to snart skal afskrives for sæsonen? Også Philip Schultz, Frederik Kaels og Jonas Sass sad ude i Vojens søndag. Esbjerg spillede kampen mod Aalborg uden Jeppe Vinther, Felix Scheel, Mikkel Rask og Jordan Smotherman. Sidstnævnte på grund af manglende arbejdstilladelse.

Hold øje med: Ikke blot Brady Shaw, men også hans makkere Corcoran og Puffer er i den grad i topform for øjeblikket, hvor Esbjergs nordamerikanere virkelig viser sig positivt frem. Der er øjne på Rødovres mål, hvor John Muse og William Rørth kæmper om pladsen. Mon ikke amerikaneren får chancen i aften.

Det forventer vi: Et stærkt motiveret Rødovre-mandskab, der virkelig vil være desperat for point og for at bevise, at holdet måske kan komme lidt på jagt efter Herlev på syvendepladsen. Derfor kan Esbjerg godt blive presset i aften, selv om vestjyderne er klar favorit.

Statistikken: Rødovre har et blankt nul fra de sidste fem kampe og er klart dårligst i formtabellen, hvor Esbjerg står med fire sejre og 12 point og kun et enkelt nederlag i Rungsted.


OPTAKT: Herning Blue Fox-Herlev Eagles Klarskov tror stadig på at Rødovres sæson kan blive en succes