Kampstart 19:30 i Kvik Hockey Arena

Herning Blue Fox er kommet sig over den miserable start med to nederlag og 12 mål imod.

Midtjyderne har vundet de seneste tre kampe, og kan i aften tage endnu et skridt mod toppen af Metal Ligaen, hvis det bliver til tre point mod Rødovre.

I de seneste tre kampe, som Herning har vundet, har Blue Fox blot lukket to mål ind, og det har været den defensive disciplin, der har været fundamentet for den midtjyske succes, der resulterede i 4-0 over Frederikshavn og 4-1 over Aalborg i sidste uge.

I aften kommer et Rødovre-hold, der spillede et par helt forskellige matcher i sidste uge. Først den famøse 7-8-kamp i Herlev og siden 1-2 hjemme mod Aalborg, hvor Mighty Bulls stod anderledes stramt på banen. 

Træner Thor Dresler til klubbens hjemmeside: 

- De to kampe vi spillede henover den forgangne weekend, var to meget forskellige. Første kamp mod Herlev, var en kamp hvor vi viste, at vi kan komme tilbage, men den var også fyldt med naivitet.

Vi havde som sagt en fantastisk evne til at slå tilbage, men vi skal lære, at det ikke er nødvendigt at gå efter en knockout tidligt i anden periode. Så overordnet skal vi blive bedre til at holde hovederne kolde, og vide, at vi kan spille med mere tålmodighed samtidig med, vi nok skal skabe de chancer, vi skal bruge for at vinde, siger han til Mightybulls.dk.

- Kampen mod Aalborg skal drengene have stort cadeau for i forhold til det defensive. Vi viste også i den kamp, at vi skaber mange chancer, men desværre stod deres målmand på hovedet, så her blev det desværre ikke til de point, vi ellers gik efter.

- Vi skal gå til kampen som alle andre kampe, nemlig for at vinde den. At Herning er et stærkt hold, er indiskutabelt, og vi skal have stort fokus på disciplinen i alle spillets aspekter, og medbringe viden om, at vi nok skal få skabt chancer til at vinde kampen, siger han.

Det forventer vi: At Herning kommer til at presse Rødovre fra start. Midtjyderne går ind til kampen som favorit, men det er før set, at Rødovres hurtige omstillinger har drillet Herning i Kvik Hockey Arena. Rødovre skal overleve de første 20-30 minutter, ellers bliver det vanskeligt. 

Hold øje med: Cameron Brace scorede tre mål i to kampe i sidste uge og nærmer sig topformen. Hos Rødovre er der formentlig genvalg til Janis Voris i målet og hans indsats bliver altafgørende. 

Historikken: Første møde mellem de to hold i denne sæson. Sidste sæsons opgør havde et pudsigt forløb. De to første kampe vandt Rødovre med samlet 6-0 i målscore, mens Herning overtog i de sidste fire kampe og vandt 14-3 samlet.

Skader/karantæner: Mads Christensen og Anders Poulsen er ude for Herning. Rødovre manglede stadig Brett Welychka og Nikolaj Zorko mod Aalborg. 

Statistikken: Trevor Cheek scorede hattrick mod Herlev i 7-8-kampen, men har ellers ikke scoret. Der skal findes målscorere hos Rødovre i en fart. Hos Herning synes Mathias Bau lige så stille at komme op i tempo og den store mand skal vel over et point i gennemsnit for at leve op til ikke mindst sine egne store ambitioner. 

 


OPTAKT: Odense Bulldogs-Esbjerg Energy Brett Thompson med sine første norske point: Matchvinder i rivalopgør