Kampstart 19:00 i Kvik Hockey Arena

Er Herning-Esbjerg 90'er-klassikeren, så er Herning-SønderjyskE vel en 00'er klassiker. 

De to mandskaber mødes i aften i Kvik Hockey Arena, og begge hold er i fin form. Herning tabte godt nok 2-3 i Rødovre mandag aften, men midtjyderne har altså en serie på 15 kampe, hvor Herning har fået point.

Det har resulteret i, at Blue Fox nu er midt i en tvekamp med Aalborg om førstepladsen. Herning kan med to point i aften snuppe førstepladsen fra Aalborg, der som bekendt vandt 3-1 over Rungsted tirsdag aften. 

- Det stikker måske lidt i øjnene, at vi igen taber i Rødovre, men jeg ved ikke, om der er noget system i det. Det tror jeg faktisk ikke. Vi kom fint ud på isen fra kampens start, og jeg synes, at jeg så den rigtige indstilling og attitude fra spillerne, siger Blue Fox-træner Pelle Hånberg til Sport Herning. 

Han måtte omrokere og sende Jakob Jessen op som op som forward i manglen af Andris Dzerins og Viktor Cubars. 

SønderjyskE vandt 7-2 over Frederikshavn søndag aften. Men det var en dyrekøbt sejr, eftersom både Patrick Galbraith og Villiam Haag dummede sig og fik karantæne. 

Assisterende træner Casper Stockfisch til SønderjyskE's hjemmeside:

- Herning er et rigtigt stærkt hjemmehold og ligger nummer et i tabellen af en grund. De har været yderst stabile efter en lidt shaky start. Jeg synes dog også at vi har spillet godt i de seneste uger, også selv om vi i de sidste to kampe ikke har fået sat 60 minutters hockey sammen. Det bliver et krav at vi gør det, hvis vi skal have noget med hjem fra Herning i morgen. Vi skal spille simpelt og med tålmodighed i samtlige 60 minutter, lyder det.

Det forventer vi: En hård tæt dyst som altid mellem Herning og SønderjyskE. Det er to klubber, der har den dybeste respekt for hinanden og ofte betyder det, at der bliver spillet med høj koncentration. Mon ikke også det er tilfældet i aften? Herning har en stærk hjemmebane og er favorit til at vinde. 

Skader/karantæner: Cubars og Dzerins var ude for Herning senest, mens SønderjyskE altså har Galbraith og Haag i karantæne. Desuden var Anders Biel ude for de lyseblå. 

Metalligaen.tv: Michael Damsted er på plads og guider dig gennem de 60 minutter. 

Hold øje med: William Pelletier lavede et flot mål mod Frederikshavn og får mere og mere betydning for SønderjyskE, Herning havde Mathias Bau som målscorer i Rødovre, og den lange forward står med 21 point i 22 kampe.

Historikken: Sæsonåbneren i Herning blev vundet med 4-3 af hjemmeholdet efter overtid, mens det blev til 5-3 hjemme i Herning i det seneste opgør. 

Statistikken: Herning er nummer et på formbarometeret med 13 point i de seneste fem kampe. SønderjyskE har 9 point i den seneste håndfuld matcher. 


Herning sejrede sikkert 4-1 over SønderjyskE Aalborg slog til i tredje periode og slog Rungsted