Mathias From havde en stav med i alle fire scoringer i sejren på 4-1 over SønderjyskE. Gæsterne måtte sande at man ikke lykkedes med at besejre Herning i hele år 2023.

Herning Blue Fox - SønderjyskE: 4-1 (2-0, 2-0, 0-1)

Herning havde igen Andris Dzerins til rådighed og manglede kun Victor Cubars. Tobias Vilykke fik chancen for gæsterne i fraværet af Patrick Galbraith og Nicolaj Henriksen, mens også Viliam Haag afsonede karantæne.

Det blev en svær start på kampen for unge Vilykke, der efter halvandet minut første gang måtte fiske pucken ud af nettet. Brett Thompson blev sat fint op af Oskars Cibulskis og havde tilpas held med sin afslutning.

Som et resultat af målet satte Blue Fox sig på kampen og især den aggressive forechecking voldte problemer for den sønderjyske defensiv.

Jacob Böll havde sneget sig med frem i jagten på endnu en scoring, men Vilykke leverede en stærk benparade på forsøget tæt under mål.

Gustav Nielsen markerede sig midtvejs i perioden med gæsternes bedste forsøg, da hans afslutning mod det lange hjørne kun missede med et par centimeter.

Det skulle dog blive midtjyderne der på ny slog kapital af gæsternes fejl. Cam Brown fiskede pucken på blå linje og passede straks til Mathias From der tog chancen fra distancen. Afslutningen så ud til at fange Vilykke på det forkerte ben og dermed stod der 2-0 til værterne.

Inden pausen nåede William Pelletier at tørre bukserne af Patrick Madsen og Mathias Bau satte en høj tackling på Desjardins. Det kostede Bau en tidlig badebillet og var samtidig en invitation til gæsterne ind i opgøret.

Herning doblede op

Gæsterne startede altså anden periode med lidt over fire minutter i powerplay, og det var en streg i regningen at man aldrig for alvor fik testet Mac Carruth.

Puckomgangen var ganske enkelt for sløset til at modstå det aggressive pres Herning-boksen lagde for dagen.

Det blev værre endnu for gæsterne, da Blue Fox umiddelbart efter man blev fuldtallige også øgede til 3-0. Patrick Madsen stødte med frem helt ind omkring Vilykke, og han fik på en eller anden måde lirket pucken over stregen.

Endnu en fejl fra gæsterne blev straffet nådesløst af Metal Ligaens vel nok farligste kæde. From spillede på tværs til Thompson, der passede første gang til Thörnberg, og svenskeren kunne i to omgange score efter at være blevet reddet i første omgang.

SønderjyskE var i perioder reduceret til statister og efter at have brændt endnu en chance i powerplay var det tæt på at gå helt galt da Lukas Bang missede på en friløber.

Pelle Hånberg tog lidt overraskende en time-out og det var sandsynligvis for at minde sit hold om ikke at give gæsterne flere muligheder for at komme ind i kampen.

Mod slutningen af perioden havde SønderjyskE da også vundet markant flere nærkampe og man var også blevet mere nærgående inde omkring Carruth.

Cruise Control

Med det hårde kampprogram in mente var det ikke overraskende at Herning stillede sig længere tilbage på isen og blot ønskede at køre sejren hjem.

SønderjyskE skulle da også bestige noget af et bjerg, men man var tæt på at tage det første skridt da William Boysen afsluttede på overliggeren.

Herning kunne i stedet lukke og slukke i powerplay, men det gik akkurat lige omvendt da David Madsen passerede Carruth med et hårdt håndledsskud.

Tiden tikkede stille og roligt i hjemmeholdets favør og midtjydernes synes at være i kontrol. SønderjyskE kæmpede fortsat med at komme helt ind omkring Carruth og derfor var sejren aldrig i fare for Blue Fox.

Lukas Bang burde have scoret til 5-1, men der kom ikke flere mål denne aften. Herning generobrede førstepladsen og fik en fin optakt til holdenes møde i Metal Final4 i det nye kalenderår.

GOALSHOW: Se målene fra Herning-SønderjyskE OPTAKT: Herning Blue Fox-SønderjyskE