Kampstart 19:00 i Spar Nord Arena

Det er noget af en Metal Final4-gyser, der udspiller sig i aften i det fynske.

Både Odense og Herning er i den grad med i kapløbet om pladserne, og begge hold kommer fra nederlag i fredagskampene.

Odense tabte 3-4 til Herlev, mens Herning også på hjemmebane måtte se sig slået med 4-5 af Aalborg.

Bulldogs blev mod Herlev handicappet af en tidlig fem minutters-udvisning til nøglespilleren Joakim Thelin. Det var der ganske enkelt ikke råd, når fynboerne i forvejen havde sagt farvel til Blake Bennett og endnu ikke havde fået Luka Burzan klar til kamp.

Og så manglede der måske lige den sidste gnist og vildskab mod et klogt spillende Herlev-hold. Samtidig kostede individuelle fejl mål, og det er der ikke råd til i aften mod Herning.

Midtjyderne spillede bedst i fem mod fem mod Aalborg, men havde problemer i boxplay.

- Vi sad lidt for meget i udvisningsboksen. Aalborg har et godt powerplay, og det fik vi ikke rigtigt lukket ned for - og de lavede jo tre mål i overtal. Havde vi holdt os ude af boksen, kunne det have været en helt anden kamp, sagde Martin Eskildsen til Sportherning.dk efter kampen.

- Vi kan ikke ligge og dvæle for meget ved det. Det er op med hovedet, og så er det arbejdshandskerne på og videre derfra, lød det fra Eskildsen, der har spillet en god sæson hidtil for midtjyderne.

Han er med seks point et godt tegn på, at der er stor bredde hos Blue Fox i denne sæson.

Det forventer vi: En tæt kamp hele vejen igennem mellem to hold, der begge gerne spiller fysisk. Der bliver playoff-stemning på isen, for kampen er uhyre vigtig.

Hold øje med: Finske Aleksi Ainali har kun lavet et point i de seneste fem kampe. Der er større forventninger til ham i Herning. Hos Odense skal Jonathan Brinkman ind og se om han kan låse Hernings forsvar op med sine fine driblekundskaber.

Skader/karantæner: Odense manglede den nye mand Luka Burzan mod Herlev. Bliver hans papirer klar til i dag? Herning manglede senest Jacob Nordqvist mod Aalborg.

Metalligaen.tv: Har Søren Kaster på plads til at guide seerne gennem de 60 minutter.

Historikken: Første kamp mellem Herning og Odense endte med en 4-3-sejr til Herning efter straffeslag.

Statistikken: Brandon Estes tog over 26 minutter i kampen mod Herlev, mens Jeppe Jul Korsgaard var nummer to i den kategori med 24 minutter. Stor tiltro til den tidligere Aalborg-forward. Hos Herning var det Emil Kristensen og Oscars Cibulskis, der tog mest istid med 26 og 25 minutter mod Aalborg.

UGENS HOLD: Se hvem der er med lige her Continental Cup: Aalborg får besøg fra Rumænien