Kampstart 19:30 i Rødovre Centrum Arena

Den sjællandske klassiker spilles i to tempi og begynder i dag i Rødovre Skøjte Arena, hvor vi har to mandskaber, der op til den lille julepause ikke har hentet specielt mange point.

Formen siger seks point til Rødovre i de seneste fem kampe, mens Rungsted kun har scoret et enkelt point i de sidste fem matcher, hvor målene er væltet ind hos Lillie og Lee-Olsen. Ingen af målmændene har dog været at klandre totalt, for det defensive spil har svigtet hos de forsvarende mestre.

Det har været uacceptabelt, så mange mål, vi har lukket ind. Det gælder alle seks mand. Vi giver for mange mål og for mange tre mod to- og to mod en-situationer væk. Vi skal spille meget mere ”tight” som hold, siger Rungsted-kaptajn Marcus Olsson til klubbens hjemmeside i et interview op til aftenens kamp.

Rungsted har lukket 28 mål ind i de seneste fem kampe.

Rødovre har lukket 22 mål ind i fem kampe, men spillede en meget fin match op til jul, hvor det blev 2-1 mod Aalborg efter en meget stærk defensiv præstation, så mon ikke også aftenens hjemmehold har fokus på de bageste rækker i aften?

Holdene har mødt hinanden nok gange til efterhånden at kende hinanden rigtig godt, så det kan være svært at diske op med taktiske finurligheder, og det handler nok mere om momentum og indstilling. Dertil er der alle de små frustrationer, der kan være bygget op mellem spillerne, som kan bryde ud. Det kan være et spørgsmål om, hvem der har disciplinen og evnen til at holde hovedet koldt, siger Rødovres assisterende træner Morten Andreasen.

TV2 Sport sender i aften fra Rødovre Centrum Arena. Transmissionen begynder klokken 19.

Det forventer vi: To hold, der vil arbejde hårdt for at holde modstanderen væk og spille disciplineret. Hvis begge hold har koncentrationen på top, kan det sagtens blive en helt tæt kamp. Og begge trænere vil glæde sig over en målfattig kamp.

Skader/karantæner: Hos Rødovre skal vi ikke regne med Kasper Larsen, Nicklas Carlsen, Julius Nyqvist og Matthias Asperup, mens Rungsted formentlig undværer Mikkel Persson, Bertram Jelert og Anders Poulsen. Det tyder også på – i forhold til kommentarerne i interviewet på klubbens hjemmeside – at Morten Andreasen er tilbage på trænerbænken. Mads Eller har fortsat karantæne.

Hold øje med: Målmandsduellen bliver spændende. Matt O’Connor stod blændende mod Aalborg op til julepausen, mens Thomas Lillie på det seneste har været lidt under sit niveau fra guldsæsonen – men han savner også hjælp fra medspillerne.

Historikken: Rødovre vandt den første indbyrdes kamp med 4-1 på hjemmebane i en kamp, hvor Rungsted havde meget spil, men ikke kunne score. Det kunne Rungsted til gengæld i returen, hvor Rødovre blev ydmyget. Rungsted vandt 9-5 i Bitcoin Arena. Seneste opgør måtte i overtid, hvor Rungsted vandt 3-2 i Rødovre.

Statistikken: Rødovre er klar stærkere på hjemmebane og henter de fleste af sine point i Rødovre Centrum Arena. Mighty Bulls har taget 24 af 37 point hjemme på Vestegnen.


EFTERÅRETS A-KÆDE PÅ METALLIGAEN.DK - UDLÆNDINGE: Se hvem der er med Räsänen var i Yaroslavl i dag: Jokerit kan ikke sige noget om hans fremtid