Kampstart 19:00 i Bitcoin Arena

Rungsted kommer fra sæsonens ultimative kamp, som altså var den gigantiske 9-0-sejr over de sjællandske rivaler fra Herlev. Her ramte Rungsted dagen i forhold til at score på stort set hver eneste store mulighed, men det var igen et tegn på, at de forsvarende danske mestre fortsætter den offensive fremgang, der har hersket siden den dårlige start, som efterhånden er visket væk fra bevidstheden i det nordsjællandske.

Esbjerg er en uforudsigelig størrelse. 4-1-sejren i Herlev blev afløst af et nederlag på 0-4 hjemme mod Frederikshavn. Om den kamp sagde træner Mark Pederson:

- Vi beviste trods alt overfor os selv mod Frederikshavn, at vi formår at levere en god præstation fra start mod et stærkt hold. Det ved vi er muligt igen. Vi spillede med fire gode kæder, vi var kreative og spillende backs satte tingene i gang hos os. Der var fra start tale om ”stolpe ud”, men læren af nederlaget er, at vi skal fortsætte de gode takter og gøre det i mindst 60 minutter, siger han.

Kampen i aften vurderer han således:

- Vi møder et godt hold. Rungsted er som nævnt forsvarende danske mestre og imponerede sidste med en storsejr over Herlev. De er i gang med en flot periode med mange sejre og point efter en skidt start på sæsonen. Så der hersker ingen tvivl om, at vi skal præstere som hold og alle skal bidrage. Der er ikke plads til blinde passagerer i vores boks, der ikke bidrager, forklarer cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy i klubbens kampoptakt.

- Rungsted har fire stærke kæder, mindst seks gode backs og stærke keepere. I modsætning til os, har Rungsted haft arbejdsro i forhold til skadede import-spillere. Det har givet dem ro til at finde hinanden i kæderne, og de har fået indarbejdet rytmen både internt i kæderne og på holdet som helhed, lyder det fra Pederson.

Det forventer vi: Esbjerg-mandskabet er fuldstændig uforudsigeligt, må man bare sige. Derfor er det også svært at regne ud, hvad vestjyderne kan gøre – eller ikke gøre – i aftenens kamp mod Rungsted. Rungsted dog smal favorit via hjemmebanen.

Historikken: Rungsted har seks point i to kampe mod Esbjerg og har vundet de seneste tre Metal Liga-kampe mod vestjyderne.

Statistikken: Travis Brown og Niklas Andersen var de to spillere, der skød suverænt flest gange i kampen mod Frederikshavn torsdag aften for Esbjerg. Rungsteds Shane Hanna stod med +4 og næsten 25 minutters spilletid i 9-0-sejren over Herlev.

Skader/karantæner: Esbjerg Energy måtte se Grayson Downing humpe ud mod Frederikshavn på hjemmebane, men ellers var det ”kun” Jonas Torbensen, der sad ude med skader. Rungsted manglede Gustav Green og Mikkel Persson mod Herlev.

Hold øje med: Ikke blot Shane Hanna, men også Willie Raskob er kommet godt af sted på Rungsteds backlinje, mens vi hos Esbjerg vel har til gode af se det bedste af Trevor Cheek - en af dem, der er vendt tilbage på det seneste. 


Metal Final4: Her er de 12 arrangør-kriterier OPTAKT: Herlev Eagles-Odense Bulldogs