Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Rungsted Seier Capital skal ud i det tredje vitale opgør siden fredag.

To nederlag mod Aalborg følges op af en match hjemme mod Esbjerg, hvor Rungsted kan gå ind med lidt mere ro i sindet. 

For i modsætning til de indbyrdes opgør mod Pirates, har Rungsted haft ganske godt tjek over Esbjerg i indeværende sæson.

- Vi skal finde tilbage til vores "frækhed" i spillet. Vi skal turde vove noget - også selv om der står 1-1 og der mangler et minut. Samtidig skal vi lade være med at fundere så meget over, hvad vi gør. Find vores basis og bare spille hockey, sagde Mattias Persson til Rungsted Seier Capital TV efter kampen i Aalborg søndag. 

Esbjerg kom nøjagtig som Rungsted dårligt ud af weekenden med to nederlag mod Herlev og Herning. Ganske uvant for det ellers solide Energy-hold. Men træner Jason Jasper var tilfreds med indsatsen i Herlev, hvor Esbjerg ifølge ham burde have vundet. 

- Nogle gange taber du og har reelt også fortjent at tabe. Andre gange må du se modstanderen løbe med sejren, selv om den ikke er fortjent. Det var tilfældet i Herlev. Det var en af den slags kampe, som du 9½ ud af 10 gange vinder, men det skete ikke i Herlev.

- Vi var langt mere i puckbesiddelse end Herlev. Vi havde samtidigt langt de fleste og de største chancer. Og jeg vil samtidigt gerne anerkende den indsats, som Christian Elmose i Herlev-målet leverede. Men sådan er ishockey, så vi skal ”bare op på hesten” og sørge for at være klar til morgendagens kamp i Hørsholm, fortsætter Energy-coachen i klubbens kampoptakt.

- Det er jo klart, at det bliver en svær kamp mod Rungsted. Begge hold har tabt to kampe i weekenden, så jeg forventer at vi får to sultne mandskaber på isen, der vil komme ”flyvende” fra første fløjt. Rungsted vil gerne tilbage ”på sporet” og det vil vi også.

- Aalborg har i denne sæson haft det svært mod os og det samme er tilfældet for os, når vi møder Rungsted. Vi har været tæt på og har været i ”overtime” mod dem, men der er en psykologisk barriere, som vi skal have brudt. Det skulle gerne ske nu, hvor slutspillet venter lige om hjørnet, siger Jason Jaspers.

Historikken: Rungsted tre sejre i overtid/straffe mod Esbjerg i indeværende sæson og to "rene sejre" oveni. Ganske pudsigt, at Rungsted dominerer Esbjerg, Esbjerg har fat i Aalborg, mens Aalborg har haft fat i Rungsted i denne sæson.

Det forventer vi: En fremover isen, intens og åben match, der er ganske svær at forudse. Vi kan sagtens se den fjerde overtid mellem de to hold. 

Statistikken: Esbjerg kan komme op på blot at være 0,5 point efter Rungsted med en sejr og kan dermed åbne kampen om førstepladsen i grundspillet helt og aldeles op. Rungsted har blot fem point i de seneste fem kampe. Det har vi ikke set tidligere på sæsonen.

Hold øje med: Feilx Scheel er tilbage hos Esbjerg og varmer op til topformen frem mod slutspillet. Rungsted havde Bertram Jelert som den eneste mand med plus i plus/minus-statistikken sidste uge.

Skader/karantæner: Esbjerg manglede stadig Jeppe Vinther og Cam Knight i søndags. Charles Corcoran er i karantæne og havde ikke Victor Sand og Jonas Torbensen med i Herlev, hvor Energy stillede med 11 angribere. Rungsted manglede Mathias Hansen og Mathias Røndbjerg i kampen i Aalborg. 

 


OPTAKT: Odense Bulldogs-Aalborg Pirates TV-KAMP fra Granly Hockey Arena på fredag