Kampstart 19:00 i VinMedKant Arena

Odense drømme om slutspil og en "kvartfinale før kvartfinalen" mod Rødovre på søndag led et alvorligt knæk med Rødovres sejr i Herning søndag. 

Nu er fynboerne tvunget til at tage mindst fire-fem point i løbet af ugen og håbe på, at Rødovre kikser, hvis det skal blive en "knockout" søndag eftermiddag.

Omvendt kan Odense i aften også vinke definitivt farvel til slutspillet, hvis holdet er ni point efter sent i aften.

Bulldogs har spillet godt på det seneste med kæden med Mitchell, Golovkovs og Oliver Anker som omdrejningspunkt. Mitchell har været "sit gamle jeg" den sidste måneds og man ærgrer sig nu over, at han ikke er frisk på en sæson mere.

Spændende, hvilken målmand, Odense bringer. Galansky var skadet fredag, Dichow udgik og 16-årige Jonas Skjoldaa røg ind. Hvem er i buret i aften? 

Kan Odense presse Aalborg i aften? Det bliver vanskeligt, for nordjyderne kommer med genvunden selvtillid efter to flotte sejre over Rungsted i weekenden. Pirates-lejren vil skæve til Esbjerg, hvor de to andre tophold mødes og med lidt held er Aalborg nummer et efter i aften, hvis alt flasker sig. 

Det havde man ikke set komme for et par uger siden, hvor Aalborg-maskinen hakkede og stammede. Men flere nøglespillere er kommet i gang og rytmen ser ud til at være fundet.

- Der er mange gode tegn, og vi er godt fokuserede på en masse ting, som vi har snakket om på de seneste. Jeg kan se det på isen, og resultaterne er positive. Det handler om at forstærke dem og lade drengene vide, hvad der har ledt os til vores succes, siger Pirates-træner Garth Murray til Nordjyske. 

Skader/karantæner: Odense må stadig undvære Christopher Kamph, der er i karantæne og så er der målmandssituationen med Galansky og Dichow potentielt skadet. Nikolaj Carstensen sad ude hos Aalborg i søndags mod Rungsted.

Hold øje med: Lettiske Golovkovs er virkelig kommet i gang. Forlænger Odense snart kontrakten med ham? Hos Aalborg har backen Carl Neill gjort sig positivt bemærket på det seneste, og Pirates begynder at se frygtelig skarpe ud på blå linje.

Statistikken: Det er kampen mellem nummer et og to på formbarometeret over de seneste fem kampe. Aalborg står med 13 point, mens Odense står med 11 point og er ubesejret over de seneste fem kampe i ordinær spilletid. 

Det forventer vi: Odense får vanskeligt ved at forlænge stimen mod et Aalborg-hold i topform. Spørgsmålet er, om fynboerne kan holde fat i Aalborgs teknisk funderede spil og hurtige puckomgang. Nordjyderne favorit, men vi må forvente "desperation" fra Odense-mandskabet.

Historikken: Aalborg dominerer serien med fem sejre og 14 point mod Odense og 24-7 i målscore. Vi skal tilbage til sæsonens første indbyrdes møde for at finde Odense-point.

 


OPTAKT: Frederikshavn WH-Herlev Eagles OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy