Kampstart 20:15 i Frøs Arena

SønderjyskE er inde i en god stime for øjeblikket. 

En stime, hvor det ruller både i angrebet og forsvaret og hvor man arbejder sig til de gode marginaler. Senest bevist i 5-2-sejren over Rungsted for et par dage siden, hvor cifrene måske ikke helt svarede til kampens spillemæssige forløb. 

Men SønderjyskE-spillerne flyver lige nu så godt, at de gode finesser lykkes og det resulterede i et par pæne mål og lige nu har Mario Simionis hold det bedste pointsnit i Metal Ligaen.

Herlev er presset på mandskab for øjeblikket og har haft seks mand inde i U20-landsholdets bruttotrup. 

Det koster på en i forvejen smal trup, og senest mod Aalborg skulle Patric Wener altså helt ned på 14 markspillere. Det er hård kost for selv de bedste ishockeyspillere i en liga, hvor tempo over 60 minutter er en nøgleværdi. 

Men Herlev har topspillere, der virkelig kan levere varen og udnytte de vigtige overtalsmuligheder, og det kan også blive en nøgle i aften, hvis Eagles skal have succes. 

Det forventer vi: Det bliver hårdt arbejde for Herlev at holde trit med sønderjyderne, der med garanti vil forsøge at benytte den større bredde til at sætte tempo og presse gæsterne i bund på den måde. SønderjyskE er favorit, Herlev skal stå imod og forsøge på omstillinger og special teams.

Hold øje med: Derfor bliver nøglespilleren hos Herlev manden i målet. Uanset om det er Horak eller Elmose. SønderjyskE havde en sprudlende Cam Brown på holdet mod Rungsted, og ham skal gæsterne være på stikkerne for at stoppe. 

De indbyrdes kampe: Det er ikke længe siden, at SønderjyskE vandt 6-4 over Herlev i en festlig affære i Spar Nord Arena, hvor spillet bølgede frem og tilbage i 60 minutter. Sønderjyderne har i det hele taget vundet samtlige tre kampe over Herlev i sæsonen (6-4,4-2 og 3-1).

Skader/karantæner: Hele Herlevs unge garde manglede mod Aalborg og spørgsmålet er, hvor mange, der er gået hele vejen ind i U20-holdets endelige trup. Anton Johansson er ligeledes ude med karantæne. Det ændrer næppe på, at det bliver et smalt Eagles-hold, der går ind mod SønderjyskE, der senest spillede uden Anton Öhman, Mike Szmatula og William Boysen. Flere af de tre skulle dog være på trapperne. 

Statistikken: SønderjyskE er etter på formen med fire sejre på stribe og 12 point i fem kampe, mens Herlev i samme tabel ligger nederst - dog med seks point for fem kampe. 


OPTAKT: Esbjerg Energy-Herning Blue Fox VIDEO: Højdepunkter fra Rødovre-Odense