Kampstart 18:00 i Granly Hockey Arena

Der er tidlig hockey på menuen i Esbjerg i aften, hvor hjemmeholdet byder ind til jysk klassiker mod Herning.

De to mandskaber har tidligere på sæsonen leveret stærkt underholdende kampe i Metal Ligaen og begge kommer med ganske god form til det vestjyske.

Så hvorfor ikke også en hockeyfest i aften? Esbjerg-træner Jason Jaspers er optimist: 

- Sejrene i de tre seneste kampe, ikke mindst to gange mod topholdet Aalborg Pirates, indgyder selvtillid og tro på tingene hos spillerne. Man kan næsten tale om, at de giver drengene ”lettere ben” og større og hyppigere smil på læberne. Før da havde vi en periode, hvor vi formåede at tabe kampene, selv om vi egentligt spillede godt. Vi har nu genfundet vejen til modstandernes mål, formået at lukke af defensivt og hentet ni point i tre kampe. De præstationer ønsker vi at fortsætte, siger han. 

Herning Blue Fox kommer fra sejr i straffeslag mod Rungsted og senest en hjemmesejr på 3-0 over Rødovre, der blev kørt hjem på stile og rolig vis og uden de store skærmydsler. 

I Herning Folkeblad taler sportschef Martin Struzinski om udfordringerne ved at have spillere med på U20-landsholdet, som det faktisk er tilfældet for begge mandskaber i aften. 

- Det er klart, at sportsligt rammer det lidt skævt, at Metal Ligaen fortsætter, mens der spilles U20-VM, men sådan er betingelserne, og det tager vi med oprejst pande og håber, at landsholdet får en god oplevelse med VM på hjemmebane, siger han til avisen. 

Indtil nu har det altså ikke kostet for Herning, at de to reservemålmand Wulff og Baden, Lukas Bang og Frederik Brændgaard - de to sidstnævnte er bærende spillere på Olaf Ellers landshold - har været fraværende. Men det koster på bredden, for både Bang og Brændgaard har spillet glimrende i indeværende sæson.

Det forventer vi: En stærkt underholdende match, hvor begge hold giver gas fra start. Det bliver fuld skrue, intenst og kan ende i overtid. Esbjerg med tre sejre på stribe og en stærkt kørende defensiv er måske lille favorit. 

Hold øje med: Eamon McAdam stod en forrygende kamp mod Aalborg i søndags. Fortsætter han i aften? Hos Herning har Miska Humaloja spillet glimrende på det seneste og åbnede scoringen mod Rødovre mandag aften.

Statistikken: Esbjerg med ni point i de seneste fem kampe, Herning med otte. Men Esbjerg kommer ind med tre sejre på stribe, Herning med fem point i de seneste to kampe. 

De indbyrdes kampe: Hvert hold har en sejr i overtid på hjemmebane. Derudover vandt Herning 4-3 i ordinær tid i det seneste opgør. 

Skader/karantæner: Begge hold har spillere på U20-landsholdet og derudover har Herning formentlig stadig Mathias Bau hængende ude. Oscar Schulze var ikke med for Esbjerg senest, og det sendte Sune Hjulmand ned i forsvaret. 

 

 


Solid defensiv sikrede Herning fuldt udbytte i Esbjerg OPTAKT: SønderjyskE-Herlev Eagles