Kampstart 20:00 i Frøs Arena

Programplanlæggerne kunne næppe have ramt bedre. 

SønderjyskE mod Herning i aften, Herning mod SønderjyskE i morgen aften.

Herning på førstepladsen med 47 point, SønderjyskE på andenpladsen tre point efter. 

Så er scenen ligesom sat for et dobbeltopgør mellem de to rivaler og notoriske guldvindere tidligere i dette årti.

Begge hold kommer med sejre i taskerne fra tirsdag, så der er med garanti "budt op til dans", som Mario Simioni påpeger på SønderjyskE's hjemmeside.   

- Det er jo to store kampe, vi går i møde fredag og lørdag – det er to vaskeægte topopgør. Herning ligger nummer et og de er ligaens mest disciplineret og strukturerede hold lige i øjeblikket.

- Vi skal spille op til vores absolut bedste for at fortsætte den succes, som vi har haft i de sidste to kampe mod de to andre top fire-hold. Der var en rigtig god opbakning til kampen i fredags imod Aalborg og jeg håber på et lige så godt fremmøde i aften – det er to vigtige opgør for både Herning og os samt vores fans, siger han.

Herning var solide i 5-0-sejren mod Rødovre, hvor alle mål blev scoret i anden periode.

Midtjyderne gjorde dermed "som de skulle", men manglede altså stadig visse profiler som i den grad ville kunne bruges i aften. 

Unge spillere som Frederik Brændgaard trådte dog frem og viste karakter.

- Når så mange mangler kan man godt mærke, at vi unge ikke bare er med for at tage et skift eller to. Der bliver stillet krav til os fra de andre på holdet - og det er fedt. Når andre er ude, skal også vi steppe et ekstra trin op. Det siger meget om den harmoni og store tro, vi har på hinanden i truppen, siger han til Sportherning.dk.

Skader/karantæner: Mathias Bau Hansen, Brett Perlini, Lukas Lundvald og Joachim Linnet manglede hos Herning mandag. Lundvald er dog tilbage efter overstået karantæne. Steffen Frank, Bryhnisveen, langstidsskadede Mathias Borring og Mathias Kløve ude for SønderjyskE. 

Det forventer vi: To fuldstændig lige opgør, hvor hjemmeholdet er favorit i hver sin kamp. Næsten slutspil med to kampe fredag og lørdag. Spillerne elsker.

Historikken: Det er ikke taget ud af den blå luft med hjemmeholdet som favorit. De seneste ni kampe mellem Herning og SønderjyskE er endt med hjemmesejr. 

Statistikken: Ikke blot et og to i tabellen er Herning og SønderjyskE, såmænd også et og to i formbarometeret. Begge med 12 point i de seneste fem kampe.

Hold øje med: Andrejs Dzerins leverede tre point i Hernings kamp mod Rødovre senest, mens Nikolaj Krag-Christensen åbnede scoring for SønderjyskE i Odense. De to bliver farlige i aften. 


OPTAKT: Odense Bulldogs-Herlev Eagles HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Esbjerg-Frederikshavn