Kampstart 19:00 i Frøs Arena

SønderjyskE havde styr over sagerne på hjemmebane lige indtil før nytår.

Siden har Odense, Herlev, Esbjerg og Herning erobret sejre i Frøs Arena, og der er næppe tvivl om, at sønderjyderne er ivrige efter at generobre hjemmebanen som et ”fort”. Det er vigtigt at finde selvtilliden på egen is igen før slutspillet.

Til gengæld kan SønderjyskE glæde sig over, at moralen var høj i de seneste kampe. Overtidssejren i Aalborg og overtidsnederlaget hjemme mod Herning kom begge efter scoringer i slutfasen – begge i øvrigt af Steffen Frank, der pludselig er begyndt at hamre pucke i nettet. Træner Mario Simioni gjorde status efter kampen mod Herning.

- Vi spillede en god kamp, men de individuelle fejl blev dyre. Vi dummede os i udskiftningen i overtid og modstanderen straffede os nådesløst. Det vigtigste var, at vi for anden gang på få dage indhentede modstanderens føring. Vi ved nu, at vi kan slå tilbage, hvis vi er bagud, sagde han til Der Nordschleswiger.

Rungsted har på det seneste været en historie om skader, hvilket også har kostet på resultaterne. 2-9 mod Odense blev afløst af 2-7 i Esbjerg. Hårde tider for Rungsted, der skal spille med fuld disciplin i de bageste linjer, hvis der skal point på kontoen i aften i Vojens. Det bliver hårdt, hårdt arbejde for de resterende folk.

Det forventer vi: Det skadesplagede Rungsted-mandskab får endnu en problematisk opgave mellem hænderne mod SønderjyskE, der er stærkt opsat på at bryde den dårlige stime på hjemmebane.

Skader/karantæner: SønderjyskE manglede senest Marco Petersen og den langtidsskadede Mathias Borring. Rasmus Lyø er skrevet på skadeslisten med en brækket knogle i fingeren. Til gengæld skulle Mathias Kløve, Cam Spiro, Gabriel Desjardins og William Boysen være klar, så der er virkelig kamp om pladserne i SønderjyskE’s angreb.

Rungsted manglede senest Daly, Setkov og Røndbjerg og Gammelgaard og de to målmænd Grubak og Wallin. På forwardsiden sad Frederik Bjerrum og Nick Moutrey ude, mens Mattias Persson udgik i kampen i Esbjerg.

Hold øje med: Steffen Frank er brandvarm for tiden med vigtige scoringer i slutfasen og to mål i nytårskampen mod Esbjerg. Hos Rungsted bliver en Morten Jensen vigtig – både i defensiven og offensiven.

Historikken: SønderjyskE har vundet begge hidtidige opgør i Frøs Arena mod Rungsted. I Bitcoin Arena har holdene vundet en match hver. De to mandskaber har ikke været i overtid endnu.

Statistikken: De to hold mødes ”i bunden af formbarometeret”. SønderjyskE står med fire point i de seneste fem kampe, mens Rungsted er nederst med tre point i fem kampe.


OPTAKT: Herlev Eagles-Aalborg Pirates Sundquist skifter til Karlskrona Hockey