De rød-hvide kom først i gang i de sidste 20 minutter af finalen i firenationers-turneringen

Det var Danmark der havde revanche til gode mod et østrigsk mandskab, der senest sejrede over de danske løver i Deutschland Cup i november.

Mathias Seldrup startede i mål for Danmark, og han blev i den grad testet i første periode.

Danmark virkede trætte og var pressede i store dele af de første 20 minutter. Udspil af egen zone voldte kvaler, og farligste danske forsøg var Matthias Asperup manden bag, men ikke noget der for alvor voldt østrigerne problemer.

Omvendt virkede østrigerne skarpe, og fik sat scoringen til 1-0 efter små syv minutter. Efter en faceoff og en afslutning fra blå linje, kunne Paul Huber samle returen op og sende pucken i nettet. Samme optakt var der til scoringen til 2-0.

Faceoff i den danske defensive zone som Østrig vandt, og efter en halvklaring fra Seldrup kunne pucken sejle i mål til 2-0, som også var stillingen efter første periode.

Hvor der manglede dansk offensiv i første periode, blev det ikke meget bedre i den midterste periode. Østrig var toneangivende og fik i den grad øvet afslutninger. Seldrup blev testet på en styring, men fulgte den godt til dørs og Danmark slap med skrækken. Det danske boxplay var dog et lyspunkt, og fik holdt østrigerne fra det store chancer.

Dog er der lidt at arbejde med i overtallet. Danmark fik en overtalsmulighed midtvejs i perioden, men den største chance tilfaldt Østrig. Joachim Blichfeld var kreatør den eneste gang Danmark reelt truede modstanderen. Blichfeld sendte en skarp puck ind foran, men hverken Christian Wejse eller Niclas Andersen kunne omsætte muligheden.

Det kunne Lucas Thaler til gengæld, da han sendte Jacob Böll på halen, rundede Jacob Gammelgaard der havde lagt sig ned, og til sidst sendte Thaler pucken mellem benene på Seldrup. 3-0 til Østrig, og et mål af høj international klasse.

Det blev markant bedre i tredje periode for Danmark. Der blev bragt mere fysik ind i nærkampene og det danske powerplay så skarpere ud. Nick Olesen var manden i centrum i den danske offensiv.

Først et håndledssvirp på stangen og efterfølgende var han millimeter fra en scoring. Anders Krogsgaards afslutning gik mellem benene på den østrigske keeper, men desværre tabte Olesen duellen om den løse puck. Trods en bedre dansk periode blev det ikke til mere end lige ved og næsten.

Østrig vandt fortjent med 3-0, og efter kampen blev Anders Koch kåret som bedste dansker.

METAL FINAL4-RECAP: Da Jyske Bank Boxen skulle stå sin prøve i 2018 SØRENSEN HOLDT BURET RENT: Danmark vandt 3-0 over Frankrig