Endnu en stor profil er vendt hjem til Metal Ligaen

Patrick Bjorkstrand er ny mand i rækken af ganske store navne, der er vendt hjem til Danmark, hvor han tilslutter sig navne som Bau, Hardt, Jesper Jensen og Mads Christensen. 

Bjorkstrand har skrevet en fireårig kontrakt med Pirates, hvilket naturligvis indikerer, at den tidligere Herning-spiller efter et langt udlandseventyr har sat sig for at blive en bærende kraft i det nordjyske. Stabiliteten i tilværelsen er nu i højsædet for Bjorkstrand, der virkelig har været mange steder i Europa og Nordamerika siden han for godt 10 år siden forlod sin moderklub Herning.

Bjorkstrands højdepunkter har været et par gode sæsoner i KHL, hvor han spillede for den kroatiske klub Medvescak i Zagreb, mens euforien omkring holdet var på sit højeste. Patrick Bjorkstrand kommer til Aalborg fra den østrigske klub Villach, hvor han var en toneangivende spiller, inden han i fjor røg ind i en voldsom tackling og mistede en halv sæson på den konto. 

En af hans gamle holdkammerater fra Herning, Thomas Spelling, er en af de folk, han har konsulteret inden skiftet til Danmark. 

- Thomas har sagt rigtig mange gode ting om Aalborg, for han er meget glad for at være her, og det har selvfølgelig også haft en betydning for mit valg. Jeg kender også Ronny (sportschef Ronny Larsen, red.) ret godt, og vi har haft en rigtig fin dialog. Ronny har jo også været i Herning, selv om der nok er mange i Aalborg, der gerne vil glemme det, siger Patrick Bjorkstrand til Nordjyske. 

Patrick Bjorkstrand er efterhånden blevet 29 år og da han i sin tid forlod Danmark i 2012 var det med en guldhjelm i tasken efter en finalesejr over Odense Bulldogs. Siden har Bjorkstrand ikke vundet mesterskaber. 

- Jeg er kommet hjem for at jagte guldet, og selv om jeg ved, at det bliver svært, er det mit håb og min forventning, at vi kan gøre det. Jeg vil i hvert fald gøre mit for at hjælpe holdet, siger Patrick Bjorkstrand til Nordjyske

 


Salhany har fået sin makker til Danmark: SønderjyskE håber på dynamisk duo Aalborg i gang på isen og forstærker sig med ny canadisk back