Stærk opvarmer til morgendagens dyst mellem de nordjyske rivaler fra Aalborg Stiftstidende 1986/87

Der findes en skøn Facebook-gruppe "Skøjtehallen i Samsøgade - vi var der", som undertegnede har den store ære at tage del i. En bidragsyder, Susanne Jacobsen, postede for nylig et opslag omkring et lokalopgør mellem Frederikshavn og Aalborg fra sæsonen 1986/87, hvor 700 mennesker måtte gå forgæves til et lokalopgør i Frederikshavn.

Artiklen understreger, at vi er i nye og mere rolige tider i dag - og godt det samme - men omvendt er der så mange "Old School-detaljer", som virkelig understreger, hvor meget tilskuerne dengang gik op i begivenhedernes rasen med en lokalpatriotisme, vi ikke helt fornemmer i dag - trods rivaliseringer. 

Vi gengiver her teksten fra Aalborg Stiftstidende: 

FIK og Frederikshavns Politi havde taget deres forholdsregler. Og alligevel var der ballede før, under og efter det nordjyske ishockeybrag i Frederikshavn Isstadion.

Syv AaB-fans blev arresteret i forbindelse med kampen oplyser vagthavende på Frederikshavns Politigård. På tilskuerpladserne var der optræk til tumult flere gange. De syv tilskuere blev senere løsladt.

Fem politifolk hjalp isstadions kontrollører med at holde orden. Men de havde det svært. 

Før kampen, fordi 700 mennesker gik forgæves og ikke kom ind i hallen. Under kampen på grund af trængsel og efter kampen på grund af utilfredse frederikshavnere og overstadige AaB-fans.

Under kampen blev ruden til AaB's omklædningsrum smadret udefra, og for opgøret gik ruden itu på grund af tilskuerpresset. 

- Vi havde taget vores forholdsregler på grund af de optøjer, som vi desværre altid oplever i forbindelse med kampene mod AaB, siger Frederikshavns IK's formand Carsten Nedermark.

- Vi havde lavet tre forholdsregler, som vi troede ville være nok til at bevare ro og orden. Der skulle ikke lukkes flere end de 2010 tilskuere ind, som hallen er normeret til. Politiet skulle være til stede før, under og efter kampen og berusede tilskuere skulle ikke lukkes ind.

50 tilskuere berusede tilskuere blev afvist ved indgangen. Alligevel slap 2162 tilskuere ind. Uofficelle tal taler om godt 3000 tilskuere.

Frederikshavn Isstadion må ifølge brandregulativerne huse 2010 tilskuere. Overstiges dette tal, står folk pakket, så selv gangene er ufremkommelige. Det var de i aftes.

AaB's 400 kamps-jubilar, Kim Nygaard, fik tilskuertætheden at føle på egen krop - eller i ansigtet - da han skøjtede fra isen i anden periode. 

Tilskuerne stod tæt pakket opad banderne, og en spyttede mig direkte i ansigtet, siger Kim Nygaard, der straks smed stokken og slog ud efter den pågældende tilskuere, der flygtede i masserne.

- Godt jeg ikke fik fat i ham. Jeg var hidsig på det tidspunkt, sagde Kim Nygaard efter kampen.

(NB fra undertegnede: Artiklen her melder ikke noget om resultatet, men et hurtigt opslag fortæller, at tilskuertallet 2162 passer med AaB's sejr på 4-3 i den pågældende sæson. Til den tilsvarende kamp i medaljeslutspillet - alle mod alle - var 2506! tilskuere på plads i Frederikshavn for at se AaB vinde 5-4.)


METAL FINAL4: Herlevs vigtigste kamp i halvandet årti METAL FINAL4: Frederikshavn håber på Hope, to mand ude