Eagles var senest i pokalsemifinalen i 2005 og tabte til...Rungsted

Rungsted har krammet på Herlev i pokalsemifinaler. Og så alligevel må vi tage den bemærkning med et gran salt, for det er godt 15 år siden, at Rungsted senest mødte Herlev i en pokalsemifinale.

Vi er helt tilbage i en vis ”storhedstid” for Herlev i pokalregi. Og i øvrigt også for Rungsted, der dog i modsætning til Herlev har ført traditionen videre frem i tiden og altså virkelig har blandet sig i ”cupregi” i de senere sæsoner.

Nuvel, tilbage til dengang Herlev var i finalen i 2002/03-sæsonen. Dengang scorede Dimitri Lavrentiev tre gange i Odenses 5-2-sejr over et Herlev-hold med Jesper Duus, Søren True, svenskerne Fredrik Smeds, Niklas Sundström og Patrik Boij på holdet sammen med den nuværende assistenttræner Filip Faurholm.

Det var Herlevs seneste finale i dansk ishockey og i øvrigt eneste gang Herlev har været i finalen i en pokalturnering.

De næste to sæsoner var Rungsted stopklodsen for Herlev.

Dengang spillede man som bekendt ikke Final4, men semifinaler over to kampe. I sæsonen 2003/04 vandt Rungsted 6-3 hjemme og et nederlag på 3-4 ude var nok til at gå videre. Det nogenlunde samme skete året efter: Nordsjælland – den moderne udgave af Rungsted – vandt 3-0 hjemme, men tabte 2-3 i Herlev.

Begge gange vandt Nordsjælland/Rungsted den efterfølgende finale og kunne fejre pokal og titel.

15 år senere tørner de sammen igen, og uden at tøve vil vi gerne kåre matchen til den vigtigste for Herlev Eagles i halvandet årti, mens Rungsted altså spiller for at fortsætte sin ”guldalder” – og det er heller ikke en helt tosset ambition.


Gade: Defensiv og disciplin har førsteprioritet RETRO: Dengang det VIRKELIG gik hedt for sig mellem Aalborg og Frederikshavn