Rungsted-forwarden er helt frisk og agter ikke at misse finalen, som han gjorde i sidste sæson

Da Rungsted i sidste sæson vandt Metal Final4 i Aalborg humpede Nikolai Gade rundt på krykker. Han havde taget et skud overfoden fra Thomas Spelling i semifinalen, og den slags gør man ikke ustraffet. 

Gade kunne ganske enkelt ikke få foden i skøjten på finaledagen. Nu er han tilbage i Aalborg og torsdag var han forventningsfuld og glad frem mod semifinalen i eftermiddag mod Herlev. 

- Den her gang vil jeg gerne være med hele vejen igennem, siger han med et smil - og erklærer sig i øvrigt helt frisk efter en nylig skadespause på fire uger. 

- Målet for mig har hele tiden været at blive klar til Final4. At jeg har fået nogle kampe til at varme op har kun været en bonus. Det er dejligt at komme i game mode igen, sagde Nikolai Gade i forbindelse med torsdagens Media Day.

Fredag står den på tidlig morgenmad, muligvis pregame-skate, muligvis en gåtur - Gade har ikke helt bestemt sig endnu - inden video, frokost og hvile på hotellet er den sidste opladning til kampen mod Herlev. 

- Det har været nogle helt vilde kampe mod Herlev i den her sæson. Vi har vundet stort og tabt stort. Herlev har fået et rigtig godt hold, som vi skal have stor respekt for. Det så vi igen tirsdag, da de slog Herning. Vi skal ud og have fuld fokus på defensiven og disciplinen og holde os væk fra straffeboksen, for vi ved, de har nogle spillere, der er rigtig gode til at lave mål og en giftig powerplay, lyder det fra Nikolai Gade.

- Man vinder altid på en god defensiv, og så skal vi eksekvere, når vi har muligheden. Vi er et hold, der gerne vil have pucken meget, og det skal vi selvfølgelig også forsøge mod Herlev, siger Gade, der forventer en tæt - og måske ikke så målrig - kamp, som de to hold har spillet tidligere i sæsonen.

- Sådan er det altid med den her slags kampe. Der er lidt mere fokus på defensiven end normalt, og der bliver vel næppe scoret så mange mål. Men det skal nok blive underholdende, for begge hold er gode på skøjter og arbejder hårdt, forsikrer Gade. 

 


Optakt: Herning-SønderjyskE METAL FINAL4: Herlevs vigtigste kamp i halvandet årti