Tre sikre point til Rødovre på en aften, hvor Phillip Schultz og Maksim Popovic leverede point i stakkevis mod de hårdt prøvede fynboer

Rødovre Mighty Bulls-Odense Bulldogs 6-2 (2-1, 3-1, 1-0): Rødovre Centrum Arena lagde fredag aften is til et yderst spændende bundopgør mellem Rødovre og Odense. Fynboerne på sidstepladsen havde særligt brug for point for ikke at blive hægtet af i Metal Ligaen.

Alle tre point gik imidlertid til hjemmeholdet, der allerede kort inde i matchen satte sig på målscoringen. Odense kom aldrig i nærheden af sejren, men til gengæld kom Phillip Schultz og Maksim Popovic i den grad til fadet sammen med angrebsmakkeren Jonas Sass. Henholdsvis fem og fire point af de to førstnævnte, hvor Schultz bød til med et hattrick.

Der var blomster til Marco Illemann før kampstart for sin kamp nummer 300 for Rødovre, og der var debut til hjemmeholdets nye franskmand, Antonin Manavian. Han gjorde en fin figur i sin første kamp.

Kampen var kun tre minutter gammel, da Rødovre bragte sig foran. Steffen Klarskov Nielsen skød ude fra, og pucken ramte kaptajn Trevor Cheek og gik i mål. Målet blev fulgt op et øjeblik efter. Der gik kun 36 sekunder, før Phillip Schultz flot fandt Maksim Popovic på bageste stolpe, og så stod der 2-0. Tadeas Galansky passeret to gange og en mareridtsagtig begyndelse for gæsterne, der også straks tog timeout.

Odense skulle dog kun bruge halvandet minut, før pucken lå bag William Rørth til reducering. Det var Shawn O’Donnell, som via en anden stav fik vippet pucken i netmaskerne, mens Rødovre-defensiven var ude af balance.

Rødovre havde 70 sekunder i fem mod tre mod midten af perioden, men det blev ikke for alvor farligt. I spil fem mod fem var der fint tempo og gnist i nærkampene med et lille spillemæssigt overtag til hjemmeholdet.

Odense sluttede perioden med et udmærket overtal, hvor William Rørth blev testet i flere omgange. Etmålsføring til tyrene efter 20 minutter.

Der skulle kun gå 39 sekunder i anden periode, før Rødovre bragte sig på 3-1. Phillip Schultz fik pucken op i nettaget i anden omgang i udækket position, og så var der komfortabel føring til hjemmeholdet.

Gæsterne med nyt powerplay, men denne gang fik Rødovre lukket totalt ned. Stærkt undertal, der gjorde det rigtig svært for fynboerne. Også Rødovre fik muligheden i overtal, men der manglede den sidste snert på forsøgene.

Med fem minutter til pause øgede Rødovre til 4-1. Maksim Popovic fandt Phillip Schultz foran mål, og han tøvede ikke med at trykke pucken i mål. Flot scoring. Odense med hurtig reducering, da Lukas Lundvald Nielsen lagde pucken op i modsatte hjørne 30 sekunder efter Rødovre-målet.

Et minut til pausen kunne Nicklas Carlsen øge til 5-2 efter et tungt pres i powerplay. Hjemmeholdet vedholdt trykket, og Tadeas Galansky måtte kapitulere endnu engang. En tung omgang for Odense, der i den grad skulle arbejde op ad bakke i sidste periode.

Første halvdel af de sidste 20 minutter forløb uden de store chancer og dramatik. Odense med mest puck, men der var langt mellem de kvalificerede afslutninger. Oliver Kjær med bedste mulighed, da han ramte trekantssammenføjningen efter 10 minutter.

Kampen blev endegyldigt afgjort, da Phillip Schultz med sin tredje scoring i aften lukkede posen med scoringen til 6-2 tre minutter før tid. Og endnu en gang efter forarbejde af Maksim Popovic, der også lagde op til Schultz’ øvrige scoringer.

Michael Eskesen sluttede matchen med to plus ti minutter i straffeboksen, uden at det førte til yderligere scoringer. Rødovre vandt med sikre fire overskydende mål, mens Odense i den grad er kommet i vanskeligheder i bunden af tabellen. I aften var Rødovre ganske enkelt et niveau eller to bedre og udnyttede med hurtigt spil hullerne i gæsternes defensiv.

Rungsted-comeback mod stærkt kæmpende Herlev-mandskab METAL LIGAENS FANS: FIK-fan var ude at tisse, da Dubkov afgjorde i 2000