Aalborg tog point fra et SHL-hold som det første danske hold nogensinde

Både SønderjyskE, Esbjerg og Aalborg har forsøgt at snuppe point fra et SHL-hold siden Champions Hockey League begyndte tilbage i 2014/15-sæsonen. Det har været uden held mod modstandere som Skellefteå, HV71 og Frölunda, så det var en slags Metal Liga-historieskrivning, som Aalborg leverede i aftes i Luleå.

Her lykkedes det nordjyderne at snuppe en enkelt pind via 1-1 i den ordinære tid.

Luleå vandt i overtiden og med Sparta Prags nederlag til Jukurit betød det, at Aalborg sluttede på tredjepladsen i puljen. 

Det er kun anden gang et dansk hold (SønderjyskE gjorde det i 2014/15-sæsonen), at et dansk hold har undgået sidstepladsen i en fireholdspulje og dermed kunne en tilfreds sportschef Ronny Larsen gøre status, da han efter kampen blev spurgt om status for CHL-kampagnen.

- Vi ville da gerne have vundet, men når det er sagt, så er vi også stolte over præstationen. Det lover godt for fremtiden, at vi kunne se flere af de unge få masser af istid i en kamp på det her niveau. Vi er tilfredse med den indsats, som vi har fået leveret i CHL. Vi føler, at vi har bevist, at vi hører til i turneringen, så det har været meget positivt for os, siger han. 

Champions Hockey League skæres i den kommende sæson til 24 hold, så der bliver endnu større udfordringer til de kommende danske mestre, når den største europæiske klubturnering går i gang efter sommerferien. 


Svensk forstærkning til Odenses offensiv HETAG HØJDEPUNKTER: Se målene fra Rødovre-Herning