Rungsted-forwarden ser tilbage på en fremragende 2018/19-sæson, men er mentalt videre til en ny begyndelse

Nikolaj Rosenthal har nydt sommeren. Rungsted-forwarden fik en lille søn midt i slutspillet i fjor under et forår, hvor alting kørte som smurt i olie for både Rungsted Seier Capital og ikke mindst Nikolaj Rosenthal, der ganske enkelt formåede at hælde historisk mange mål ind i slutspillet.

Det endte som bekendt med en 4-0-sejr i finaleserien mod SønderjyskE og ”The Double” for Rungsted Seier Capital, der ganske enkelt var umulige at besejre i sidste sæson.

Uanset, hvor meget på kanten, Rungsted var, lykkedes det altid at vende og vinde til syvende og sidst.

- Det var en fantastisk sæson. Ingen havde vel regnet med, at vi ville dominere så meget, som vi endte med at gøre, og der er næppe et hold, der kommer til at ”lave det nummer” i mange år fremover.

- Alle vores udlændinge ramte plet, alle kom godt ud af det med hinanden i omklædningsrummet, der var ingen triste miner, ingen længere, dårlige perioder, siger Nikolaj Rosenthal.

- Jeg anerkender også, at vi havde heldet med os. Pokalfinalen: Vi er bagud 1-2 i sidste minut, og får udlignet til 2-2. Det sker i ishockey. Men at vi vinder 3-2 inden den ordinære spilletid er slut, er et meget godt billede på vores sæson og den bølge, vi red på. Det skal også med i regnskabet, at vi slap for mange alvorlige skader i løbet af sæsonen, og det er også en kæmpe faktor for at det ender godt, siger Nikolaj Rosenthal til Metalligaen.dk.

- Så skiftedes vi ganske enkelt bare til at træde frem, når tingene skulle afgøres. Vi skulle jo aldrig have vundet den fjerde finalekamp nede i Vojens, men så står Thomas (Lillie) en pragtkamp. Sådan var hele vores sæson, tilføjer han.

Din egen sæson – du ramte et mål i snit i slutspillet?

- Grundspillet gik glimrende for mig, måske en smule over forventning. I slutspillet steg det hele et par grader, og lige pludselig ramte jeg bare alt. Jeg havde den nødvendige medvind, og ikke mindst et par gode medspillere, der hjalp mig fremragende, siger Rosenthal.

Men sæsonen 2018/19 er fortid nu.

- Jeg kan kun tale for mig, men jeg er i hvert fald kommet videre til en ny sæson. Vi er begyndt forfra inde i rummet, og vi må for alt i verden ikke sammenligne os med sidste sæson. Omvendt har vi selvfølgelig et godt fundament, som vi kan bygge videre på, siger Rungsted-forwarden.

Spillestilen bliver ikke lavet om, forsikrer Nikolaj Rosenthal. Rungsted Seier Capital vil stadig stå for offensiv, fremadrettet ishockey, nøjagtig som i fjor.

Første forsøg på at bedrive den spillestil bliver på torsdag mod noget, der ligner sværest mulige modstand. Den schweiziske storklub EV Zug har forstærket sig markant i løbet af sommeren og ligner et af Europas stærkeste mandskaber i den kommende sæson.

Her skal Rungsted ned for at afprøve sig torsdag aften efter en lang rejse, der begynder klokken 5:30 tirsdag morgen.

- Jeg glæder mig til muligheden for at møde bedst mulige modstand, og vi er meget opsatte på at gøre en god figur i Champions Hockey League. Vi har set både Aalborg og Esbjerg drille de store hold i de seneste sæsoner, og det vil vi også gerne. Zug kommer formentlig til at undervurdere os, og det skal vi forsøge at udnytte. Vi skal stadig spille offensiv ishockey, men vi er klar over, at det er en tough modstander, så vi skal også spille ”smart”, siger Nikolaj Rosenthal.

 


Velkommen til Metalligaen.dk Redaktøren: Sådan har vi tænkt det nye Metalligaen.dk-site