Begge hold havde muligheder til mere i en fin testkamp foran 800 tilskuere i Spar Nord Arena, der bare var glade for at se noget hockey

Odense Bulldogs-SønderjyskE 0-2 (0-2,0-0,0-0) En ting var bedre end alt andet i Spar Nord Arena i Odense denne tirsdag aften: Der var tilskuere på lægterne, stemning, trommer og lidt råb og sang – fair nok, at man ikke helt kan strenge sig an i den første kamp i sæsonen.

800 tilskuere havde fundet vej til de røde sæder i Odense, for restriktionerne betyder, at der stadig ikke må fyldes op i hallerne. Det kommer heldigvis på den anden side af 1. september, hvis ikke noget går den forkerte vej i pandemien.

SønderjyskE manglede kun unge Anders Stuve Larsen på backen og canadiske Shawn O’Donnell i forwardlinjen, mens fynboerne altså var uden femkløveret Mølgaard, Kamph, Tanus, Pedersen og Coughler. Det betød, at en del unge Odense-løver fik chancen i aften, for Radek Cip udgik ligeledes i slutningen af første periode.

En første periode, hvor et ganske velspillende gæstehold leverede et par fine mål i det ottende spilleminut. Først brød Mike Little dybt ind i Odenses zone, og hans forarbejde udnyttede Mathias Borring, hvis lillebror Jonas i øvrigt også var inde på SønderjyskE’s hold i aften.

Også Odense havde en ”bror på banen”. Philip Rafnsson, Henry Hardarsons yngre bror, var på isen for fynboerne og konstant hidsigt kæmpende.

Anden periode blomstrede først for alvor de sidste 10 minutter, hvor Bulldogs fik powerplaychancer og kom med et heftigt pres på den baggrund. Christian Thunbo og Rasmus Simonsen var tæt på at mase pucken ind, Martin Larsen havde et par kvalificerede skud, men størst var chancen, da Sebastian Ehlers fandt Henry Hardarson i powerplay.

Det så ud til, at en velspillende Galbraith reddede med hjelmen.

De to Odense-profiler Hardarson og Ehlers skylder en kasse øl efter en skuffende sidste sæson og er formentlig stærkt opsatte på at vise sig positivt frem allerede i efteråret.

Det samme var i øvrigt tilfældet i den anden ende, hvor Samu Perhonen reddede de tre store SønderjyskE-chancer, som Odense tillod under det tunge pres.

Det kunne have været hvad som helst efter anden periode, der forblev målløs og dermed altså stadig 2-0 til SønderjyskE efter 40 minutter.

Altid spændende at tage et kig på de nye imports. Mark Auk ser ud til at blive en af Metal Ligaens mest offensive backer med konstante forsøg på at bryde dybt ind i modstanderens zone, mens Mike Szmatula hos SønderjyskE viste målfarlighed ved 0-2-scoringen.

Mathieu Foget og Anton Öhman var ganske solide uden at man lagde voldsomt mærke til dem. Det samme gjaldt tryout-manden Linus Lundberg hos Odense, der altså kun er ”halv import”, idet han besidder dansk pas og derfor ikke vil besætte et udlændingekort i fald han får bid i form af en kontrakt. Han var tæt på at reducere i tredje periode.

Mere gas på sønderjyderne i kampens slutfase, hvor Perhunen fik et par store udfordringer at arbejde med.

Ingen af holdene formåede dog at score og sammen gav William Boysen og Perhunen tilskuerne et ganske fint nummer at slutte af med. Boysen helflugtede på en tværpasning og finnen i Odense-målet leverede en akrobatisk tv-redning med handsken. Også Gorm Topholt havde bud efter krogen med få minutter igen.

Sådan endte en ganske underholdende åbning på sæsonen, som egentlig burde være sluttet med flere scoringer end dem, som Borring Hansen og Szmatula leverede i første periode.


Mere hockeyfeber: 1300 BILLETTER er allerede væk til kampen i Aalborg i aften STREAM: Testkampen Odense Bulldogs-SønderjyskE