En synligt motiveret Mathias From lukkede og slukkede med målet til 4-0, og kunne således glæde sig over en sejr i sin debut for Blue Fox.

Herning Blue Fox - Rungsted Seier Capital: 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

Selvom der stod vigtige point på spil i jagten på Final-4 billetter gik snakken i hallen mest på noget andet. Mathias From fik nemlig denne aften sin debut ikke bare i Herning, men også i hele Metal Ligaen.

Brett Perlini testede hurtigt Isak Wallin i gæsternes mål, og undervejs i angrebet blev Nick Moutrey udvist for at hægte førstnævnte. Det skulle ikke tage Phil Marinaccio mere end 33 sekunder at sætte Herning i gang. Skuddet så ud til at blive styret op højt i målet efter at have ramt bladet på Simon Frederiksson.

Marcus Olsson havde gæsternes første rigtige forsøg på Mac Carruth efter en klassisk opskrift med svenskeren placeret foran mål og pasningen fra bag mål af Persson.

Isak Wallin så andeledes heldig ud da han reagerede sent på Patrick Madsens skud fra blå linje som sneg sig i nettet inde ved roden af stolpen. 2-0 til hjemmeholdet og altså en sand drømmestart for Blue Fox.

En udvisning til Tristan Pomerleau syntes som en oplagt mulighed for gæsterne til at få sat en prop i bagude og Tim Daly var da også tæt på at få sendt pucken i mål.

Straks Herning blev fuldtallige, faldt den næste store chance. Lukas Bang overplacerede dog sit forsøg på det, man bedst kan kalde en halv friløber.

Rungsted havde faktisk flere skud end skudstatistikken antyder, men de midtjyske backs fik virkelig blokket nogle skud.

Herning strammede grebet

Herning burde have øget til 3-0 kort inde i anden periode. En opspilsfejl i egen zone betød at Dzerins, Lundvald og Mads Christensen var alene tre mod en, men sidstnævnte fik ikke ram på pasningen fra Lundvald.

Værterne kom spillemæssigt lige så fint fra land som i første periode, men man fik altså ikke omsat det til scoringer. For Rungsted gjaldt det om at æde sig ind i opgøret og ikke mindst få prikket hul på Carruth i målet.

Til at fuldføre den mission fik man et powerplay foræret af Herning der var for mange mand på isen, men Rungsted fik det aldrig til at spille.

Mathias From gjorde en god figur i aftenens kamp hvor han viste flere prøver på sit tekniske niveau, og han var millimeter fra at komme på scoringstavlen da han akkurat ikke fik ram på pucken tæt under mål.

3-0-målet blev i stedet signeret Lukas Bang. En duel ved banden betød at Bang havde tid og plads på isen til at trække ind mod Wallin, og han svirpede et håndledsskud direkte i kassen fra toppen af faceoff-cirkelen.

Mac Carruth leverede en god redning da Olsson frækt ville ligge pucken mellem benene, og Lucas Andersen kiksede sit skud da han ellers var i en god position. Amerikaneren og det øvrige forsvar lignede en svær nød at knække, og da pausehornet lød resterede der nu blot 20 minutter.

Debutanten lukkede festen

Rungsted skulle først og fremmest overleve godt halvandet minut i undertal, og den del af planen lykkedes også selvom Andris Dzerins var tæt på at skubbe pucken over stregen.

Mathieu Pompei fik alletiders chance for at få sat den vigtige reducering, men ganske symptomatisk hoppede pucken fra ham i aflsutningsøjeblikket.

Begge hold arbejdede fortsat i begge ender men man anede, at defensiven for de to mandsskaber havde en vis overhånd. Ihvertfald faldt de hidtil talrige målchancer drastisk i antal, men Herning fik midtvejs i perioden et nyt forsøg i powerplay.

Det udløste bl.a. en kæmpe chance til Mathias Bau der lidt uvant ikke tog vare på det frie skud. Pompei misbrugte endnu en direktør kort efter, og det var mere end svært at forestille sig kampen ville byde på flere scoringer.

Tilskuerne skulle dog få et sidste mål at gå hjem på, og selvfølgelig måtte det blive energiske Mathias From. Det lignede at skuddet ramte Humaloja, men debutanten blev altså foreløbigt noteret for scoringen til slutresultatet 4-0.