Syv år efter at han afslørede det for sin familie, er Jon Lee-Olsen sprunget offentligt ud som homoseksuel

Den 27-årige Rungsted Seier Capitals-målmand Jon Lee-Olsen gik her til aften ud med et budskab, der ikke burde være opsigtsvækkende i disse tider, men som alligevel er det.

I aftenens udgave af Go’ Aften Live trådte Jon Lee Olsen frem som homoseksuel – som en af de første professionelle mandlige sportsfolk nogensinde.

- Mit budskab er, at man skal være klar til at tage imod alle - uanset race, seksualitet eller andet. Der er plads til alle, sagde Jon Lee-Olsen. 

I syv år har han holdt sin seksualitet hemmelig, men i august afslørede han pr. sms overfor holdkammeraterne, at han er homoseksuel, men beskeden blev taget rigtig godt imod af holdkammeraterne. 

- Det var en af de største befrielser i mit liv at sende den sms, sagde Jon Lee-Olsen i TV2-udsendelsen, hvor han også afslørede, at holdkammeraterne tog rigtig godt imod beskeden. 

Jon Lee-Olsen har i de seneste seks sæsoner spillet for seks forskellige ligaklubber og har også været over sundet for at prøve sig af i Sverige. I 2014/15-sæsonen skiftede han til SønderjyskE, hvor han var backup i nogle sæsoner, inden han først tog til Rødovre og altså nu Rungsted, hvor han i indeværende sæson har to sejre på kontoen i tre indsatser for de forsvarende mestre.

- Dyb respekt fra holdkammeraterne. Vi har din ryg og er klar til at bakke dig, sagde holdkammeraten Nikolaj Rosenthal direkte til sin målmand på direkte tv. 

- Jeg er nervøs og forventer mest positive reaktioner. Men der vil selvfølgelig være situationer, hvor det kan blive ubehageligt, sagde Jon Lee-Olsen. 

 


Rungsted-direktør: Forhåbentlig kan Jon være en inspiration for andre sportsfolk VIDEO: Lær Herning-coach Ben Cooper at kende