Flot skalp af de danske mestre i den sidste gruppekamp i Champions Hockey League

Rungsted Seier Capital havde inden aftens sidste match i Champions Hockey Leagues gruppespil fortsat deres første sejr til gode.

Det blev der dog ændret på tirsdag aften i Bitcoin Arena i Hørsholm, hvor de forsvarende mestre på flotteste vis sikrede sig en 3-1 sejr over gæsterne fra HPK Hämeenlinna.

Rungsted blev presset godt i bund i kampens første tyve minutter hvor især Jon Lee-Olsen storspillede. Heldigvis for Rungsted havde deres finske modstander fra HPK Hämeenlinna ikke taget skarpheden med til dagens kamp.

Lidt ufortjent var det i stedet Rungsteds Rasmus Andersson, der sendte hjemmeholdet på 1-0 i en spilvending skabt på fornemt forarbejde af Marcus Olsson.

De finske gæster tog dog hurtig revanche for den uskarpe første periode, ved udligne Rungsteds føring kun ni sekunder inde i anden periode på lidt af en perle. Markus Nenonen firsttimede pucken op i det nærmeste målhjørne til 1-1.

Skrækkelig start for Rungsted, der dog som anden periode skred frem for alvor fik fat i kampen. Mario Lucia sendte hjemmeholdet på 2-1 efter en flot individuel præstation, hvor den store amerikaner skar ind foran mål og lagde pucken langs isen i det finske mål.

Rungsted stod langt stærkere på egen blå linje, når Hämeenlinna havde pucken, og finnerne kom ikke lige så let ind i danskernes zone som tilfældet var i første periode.

Midtvejs i anden periode skød TJ Moore Rungsted på 3-1 i mens hjemmeholdet var i overtal.

Målet boostede hjemmeholdet yderligere og det gav yderligere gode danske chancer mod det finske mål, blandt andet sendte Nikolaj Rosenthal en puck på stolpen.

Tredje periode blev en rodet affære hvor finnerne ikke rigtig formåede at skabe de afgørende momenter og Rungsted tydeligt havde fokus på at sikre sig bagude.

Dog havde Rungsted kunne lukke kampen tidligt i tredje periode hvis skarpheden hos Rasmus Andersson og William Boysen havde været i top, de ramte begge stolpen på hver deres mulighed.

Kampens store spiller var dog Rungsted keeper Jon Lee-Olsen der sluttede af med at lave en fantomredning to minutter før tid, da en finsk spiller stod helt fri på bagerste stolpe og firsttimede pucken ind i gribehandsken på lynhurtig Lee-Olsen der var hurigt til at lave en sideforflytning.

Flot sejr på 3-1 til Rungsted der dermed får sluttet flot af på deres europæiske eventyr for denne gang.

Endnu en 3-0-sejr til Rødovre over Herning i tæt kamp Odense med overtidsrevanche på Vestkysten