Mighty Bulls afgjorde kampen mod Blue Fox i stort set sidste øjeblik

Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox 3-0 (0-0, 0-0, 3-0): For tredje tirsdag i træk var der dømt ishockeydyst i Rødovre Centrum Arena, hvor hjemmeholdet i aften tog imod Herning, der – ligesom Rødovre – tørstede efter point efter nederlag i sidste uge. Før kampstart fik Nicklas Carlsen overrakt blomster for sin kamp nummer 300 for Rødovre.

Kampen  var helt tæt indtil sidste periode, hvor Rødovre slog til med to scoringer før sidste scoring i tomt net. De tre point kunne ligeså vel være endt hos Ben Coopers mandskab, men Matt O’Connor i Rødovre-målet afviste og var stærkt medvirkende til de tre point. Rødovres spil var ikke prangende, men pucken gik tyrenes vej.

Herning tæt på åbningsmål allerede efter et minut, da Rødovre fejlede rundt om eget mål. Rødovre-keeper Matt O’Connor fik dog lukket af på Morten Poulsens afslutning klods foran mål. Herning i den dominerende fase i begyndelsen af matchen, men hvor begge hold satte sig igennem i nærkampene.

Begge mandskaber med disciplineret indsats i langt de fleste situationer foran eget mål og ganske få chancer i kampen. Simon Nielsen havde ikke meget at lave i det første kvarter, men Rødovre fik flere afslutninger frem i de sidste minutter. Målløst i en første periode, hvor der generelt manglede nerve og tempo – især for hjemmeholdets vedkommende. I øvrigt flere skift til Hernings nye finne, Jonne Virtanen.

Hvert hold fik en spiller udvist kort inde i anden periode, og fire mod fire-spillet gav straks plads og hurtige omstillinger. Første reelle powerplay tilfaldt Rødovre, men det blev aldrig farligt for Simon Nielsen og co. Pucken kørte rundt, men uden kvalificerede afslutninger.

Hjemmeholdet producerede dog gode muligheder i fem mod fem, men første scoring lod vente på sig. De første 10 minutter var domineret klart af Rødovre, og hvor en af de største chancer tilfaldt Thomas Olsen. Simon Nielsen med stor redning.

Herning i powerplay med syv minutter til pause, og der blev straks lagt tryk på Rødovres mål. Flere farlige situationer, hvor Matt O’Connor måtte yde sit ypperste. Kort efter fik hjemmeholdet overtal, men tyrene fik slet ikke frembragt samme kvalitet som Herning.

Rødovre bedre med i anden periode, hvor der blev væsentligt mere at lave for de to målmænd. Meget jævnbyrdig match hidtil, hvor pointene i den grad kunne gå begge veje.

Tredje periode begyndte med overtal til gæsterne, og perioden skulle kun være 43 sekunder gammel, da første mål faldt. Herning kørte pucken rundt ved blå linje, indtil Daniel K. Nielsen tabte staven, i samme øjeblik han skulle modtage den. Nicklas Carlsen opfattede lynhurtigt situationen og drønede ned mod mål, hvor han lagde pucken højt i netmaskerne. Flot udført af 300-kamp-jubilaren og 1-0 til Rødovre.

Herning indledte straks jagten på udligning, mens Rødovre efterhånden skulle indstille sig på et stærkt forsvar. Et længere spilstop på grund af hul i isen forekom halvvejs i periode, hvilket gav holdene tid til at lægge planen for resten af minutterne.

Matthias Asperup fik puck slået op på hjelmen, hvilket gav ham en tur i omklædningsrummet for at blive tjekket af lægen. Få minutter var Asperup tilbage i kampen i fuld vigør.

Herning med mest puck, men Rødovre stadig offensivt med. Og det kom for alvor til udtryk med tre og et halvt minut igen. Kim Johansson var hurtig over en puck tæt under mål, og svenskeren sendte den ind bag Simon Nielsen til tomålsføring. De lidt over 900 tilskuere fik lydtrykket til at stige gevaldigt i arenaen.

Straks efter tog Herning målmanden, men forsøget mislykkedes. Julius Nyqvist fangede pucken i egen zone og sendte den fluks ned i målet i modsatte ende. Rødovre vandt 3-0 over Herning, der ellers stred fint og vandt skudstatistikken 25-18. Matt O’Connor og co. ville det dog anderledes og hev tre point hjem til regnskabet.

Rødovre stadig med i Final4-ræset, mens Blue Fox efterhånden kan vinke farvel til pokalweekenden i januar.

Den nye mand hos Herning, Jonne Virtanen, spillede en udmærket kamp med gode tacklinger, skud på mål og fin energi. Han brugte dog også en del tid på at kommunikere med sine nye holdkammerater for at finde sin rolle. Tog flere faceoffs for midtjyderne. En godkendt kamp uden at levere noget ekstraordinært.

Martin Højbjerg: God kemi, hurtig ishockey og sejre... RUNGSTED SLOG de finske mestre