Det hører til sjældenhederne at se russiske spillere på dansk is, men ikke desto mindre bliver det tilfældet i den kommende sæson for de midtjyske ishockeyfans

Således har Blue Fox’ sportschef Martin Struzinski været i den yderste afkrog, for at finde tung russisk erfaring og defensiv power. Og det er ikke hvilken som helst spiller der lander på herningensernes hjemmebane slut juli måned.

Den 29-årige Dmitri Kostromitin afslutter for nu kapitlet i russisk ishockey, og ser frem til at prøve kræfter med den danske Metal Liga. Blårævene byder dermed velkommen til 191 cm og lidt over 100 kg råstyrke i forsvaret, hvor Dmitri skal være med til at vise de fine kvaliteter han har tillært sig gennem mange sæsoner i den uhyre stærke KHL liga, senest dog i den næstbedste række, som holdet blev tvangsnedrykket til.

Her har Dmitri Kostromitin været assisterende kaptajn de 2 seneste sæsoner, og dermed føjer Herning endnu en personlighed til holdet, som besidder lederegenskaber og ikke mindst evnen til at gå forrest for sit hold. Selvom han går ind på et hold uden øvrigt russisk islæt og med en tung canadisk dominans, så er den nordamerikanske stil ikke helt ukendt for ham gennem 2 rigtigt fine sæsoner i QMJHL for henholdsvis Montréal Juniors og Rouyn-Noranda Huskies.

Dmitri Kostromitin har desuden haft optrædener for både det russiske U18 og U20 landshold – et landshold der i forvejen har nok af emner at vælge blandt. Der er uden tvivl masser af kvalitet og fysik hos Blue Fox’ nye tunge defensive profil, der også har fået rigtigt gode ord med på vejen af Hernings egne store talenter der begår sig i KHL, nogle referencer der i øvrigt glæder Blue Fox’ sportschef.
”Vi har i Dmitri fundet en forsvarsspiller som kommer med meget erfaring på højt niveau. Han er fysisk stærk, vinder mange nærkampe, har en høj arbejdsmoral og er meget motiveret for at vinde. Så han kommer til at passe godt ind i spillertruppen, da han også samtidig taler både godt engelsk samt er vant til at tage ansvar på og udenfor banen”, fortæller sportschef Martin Struzinski.


MacGregor Sharp bliver sidste brik hos SønderjyskE Back rykker fra South Carolina til Aalborg