Tæt kamp i Granly Hockey Arena tirsdag aften

Esbjerg Energy-Rungsted Seier Capital 3-2 (0-1,0-0,2-1) 1-0 For femte gang på stribe vandt Esbjerg Energy i Metal Ligaen og for anden gang på stribe skete det efter overtid. Det var hjemme i Granly Hockey Arena, hvor det blev til en 2-1-sejr over Rungsted og dermed synes femtepladsen som minimum at være i havn for Jason Jaspers mandskab, der nu skal forsøge at holde momentum med over i slutspillet og måske jage en minimal chance for at rykke op til hjemmebanefordel i kvartfinalen.

19-4 vandt Rungsted skudstatistikken i første periode, hvor gæsterne sad ganske dominerende på begivenhederne. Derfor var det også yderst fortjent, at Nichlas Hardt kort før første pause kunne bringe Rungsted på 1-0.

Hardt var på plads foran mål i powerplay.

Det var i øvrigt også en aften, hvor hoveddommer Jacob Grumsen takkede af efter 28 år i Metal Ligaen. Det var hans sidste kamp inden afgangen til Paralympics i Beijing, hvor han skal dømme i de kommende uger.

Også tak for en konsekvent linje til dommer Grumsen herfra.

Esbjerg havde muligheden for at komme tilbage i powerplay i begyndelsen af anden periode, men hjemmeholdets overtal fungerede ikke supergodt, og i det hele taget havde hjemmeholdet svært ved at skabe chancer mod et Rungsted-hold, der også var bedst i de midterste 20 minutter.

Stillingen stadig 0-1 på tavlen efter to perioder, men i tredje periode kom Esbjergs offensiv.

Felix Scheel viste stærkt angriberinstinkt, da han skar ind foran mål og udlignede til 1-1 for hjemmeholdet og blot 42 sekunder senere scorede Valdemar Ahlberg. Energy foran 2-1 efter 47 minutter og kampen var vendt på hovedet på under et minut.

Vi skulle hen til den absolutte slutfase, før Rungsted fik udlignet. Mattias Persson fik sidste stav på pucken inde foran mål og så var der et point til hvert mandskab efter 60 minutter.

Overtiden bød på to og et halvt minut frem og tilbage, inden Esbjerg drog fordel af et mislykket Rungsted-udspil fra egen zone. Ryker Killins kom fri inde foran mål og så lukkede og slukkede han for denne aften med sit 3-2-mål.

1517 tilskuere var på plads i Granly Hockey Arena.