Mathias Seldrup stod en helt vanvittig kamp i eftermiddag, da White Hawks besejrede gæsterne fra Sønderjylland.

Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

1278 tilskuere så topholdet Frederikshavn White Hawks besejre SønderjyskE, og næsten med 100 % sikkerhed booke billet til Final 4. Vendelboerne grundlagde sejren på en meget flot første periode, og med en keeper i Mathias Seldrup, der stod en fremragende kamp, og holdt clean sheet.

Der var tempo på drengen fra start af i eftermiddagens enlige Metal Liga opgør. Hjemmeholdet var aggressive, og til tider nærmest overfaldt SønderjyskE, der smed relativt mange nemme pucke væk. Det gav White Hawks et naturligt overtag i kampen, og de tillod ikke mange centimeter til gæsterne.

Det var også den stressende spillestil der gjorde, at hjemmeholde kom foran. Andreas Holzmann tabte pucken til fremadstormende Aleksi Halme, og finnen sendte pucken ind foran mål, hvor Lucas Andersen var dukket med op, sammen med SønderjyskE backen Mike Little. Han fik uheldigvis skovlet pucken det sidste stykke ind i mål, og så kunne fansene juble i Nordjyske Bank Arena. Halme noteret scoringen til 1-0.

Christopher Frederiksen havde også flere muligheder for at bringe hjemmeholdet yderligere foran, men dagens kaptajn for høgene havde ikke held i sprøjten i første periode. Kaptajn-rollen havde han overtaget fra en sygdomsramt Jesper Jensen, der måtte tage til takke med at se kampen på TV 2 Play.

SønderjyskE havde nu også deres muligheder, hvor Mikkel B Jensen blandt andet havde en god chance mod Seldrup. Steffen Frank arbejdede flere gange godt bag mål, men det sidste produkt manglede i situationerne for den gode nummer 60 hos sønderjyderne.

Derfor var det heller ikke ufortjent at det var vendelboerne der sendte puck nummer to ind bag Henriksen. Igen med den aggressive spillestil lykkedes det at forpurre et angreb for gæsterne, og så kunne Mark McNeill i fri position gøre det til 2-0 for førerholdet i Metal Ligaen, som også var stillingen efter første periode.

Hvis der stod White Hawks på første periode, så stod der SønderjyskE på anden. Desværre for dem, blev de mødt af en mur i Mathias Seldrup. For sikke chancer de fik sneget sig frem til i de midterste tyve minutter, men alt blev taget af sprællemanden i høgenes bur, der tog over efter en skadesramt Galansky.

White Hawks kom slet ikke ud til perioden, og efter små fire minutter så Jari Pasanen sig nødsaget til at tage en time-out, så presset for en stund lige kunne aftage. Hvad han sagde ved vi af gode grunde ikke, men under et minut senere, ja så stod der 3-0 på måltavlen. Frederiksen fandt Nikolaj Krag, og han hamrede den ind bag Henriksen på kort afstand.

SønderjyskE fortsatte presset ufortrødent, og havde fortjent en reducering eller to, ja måske endda en udligning. Men hold da fast som Seldrup tog fra, og man opgav helt at tælle de store SønderjyskE muligheder, for der var godt nok mange. Sikke en præstation af Seldrup.

Høgene kunne endda mod slutningen have gjort det til 4-0, da Halme ramte overliggeren. Det havde også været for meget af det gode, for det var virkelig SønderjyskE der stod for den her periode, udover naturligvis Seldrup.

Tempoet faldt en smule i tredje periode, hvor gæsterne forsøgte at etablere et pres ned mod Seldrup. Det lykkedes ikke rigtig, og det blev lidt noget rod i begge ender, med mange fejlpasninger. Måske spillerne kunne mærke træthed efter de første 40 minutter i forrygende tempo, hvor fansene fra begge lejre fik fremragende ishockey at se.

Det er i øvrigt også værd at nævne dommerpræstationen i eftermiddag. Linjen de lagde var rigtig god, og en topkamp i dansk ishockey værdig. Der blev ikke fløjtet for småting, og alt i alt en god præstation af de fire i sort.

Med små fire minutter igen to Simioni keeper Henriksen ud af buret. Det giver ofte bagslag, og også i dag, hvor Halme gjorde det til 4-0 med 38 sekunder igen, hvilket også blev slutresultatet i Nordjyske Bank Arena.

OPTAKT: Odense Bulldogs-Herlev Eagles OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-SønderjyskE