Esbjerg Energy og rutinerede Simon Grønvaldt har lavet en ny aftale, der gør det muligt for den rutinerede back, at kombinere ishockey med arbejde og uddannelse udenfor isen.

Det skriver klubben i en pressemeddelelse, hvor Grønvaldt præsenteres: 

- Den nye aftale er perfekt for mig. Den kombinerer ishockey på højt niveau med en civil uddannelse og en erhvervskarriere. Den giver mig mulighed for fortsat at spille ishockey, men sikrer samtidigt at jeg kan uddanne mig til elektriker med fokus på brand og sikring hos O&J Brand & Sikring, fortæller den 30-årige Esbjerg-back.

- Det er vigtigt for os hos Esbjerg Energy at styrke samarbejdet med det omkringliggende samfund. Her samarbejder vi med selskabet O&J Brand & Sikring A/S, der leverer tryghed gennem installation og service af brand og sikring til offentlige og private virksomheder, fortæller direktør Peder Sandfeldt Krogsgaard fra Energy.

Simon Grønvaldt har i de to seneste sæsoner repræsenteret Esbjerg Energy efter en karriere i flere danske klubber. Gennem 11 sæsoner har den 188 cm høje back spillet mere end 500 kampe i Metal Ligaen og har repræsenteret Danmark på U-18 og U20-landshold.

- Hos Esbjerg Energy har vi fokus på spillernes udvikling gennem hele karrieren. Både på og udenfor isen. Simon søger en erhvervsuddannelse, men generelt kan man sige, at vores kommende spillere nyder godt af Esbjerg Kommunes Talentidrætsklasser for 7.-9.klassetrin på Vitaskolen Bohr, fortsætter Energy-direktøren:

- De lidt ældre, som banker på til truppen eller er blevet en del af den, kan udnytte Esbjerg Ordningen med frit valg af studieretning på ungdomsuddannelserne.  Aftalen med kommunens uddannelsesinstitutioner om fleksible vilkår for eliteidrætsudøvere på de videregående uddannelser gavner andre spillere og mange nyder undervejs godt af Esbjerg Sports College, der er beliggende ved Grådybet. 

Esbjerg Energy profiterer hermed af Esbjerg Kommunes fokus på eliteidrætsudøvernes særlige behov og Eliteidræt Esbjergs tiltag.

- Jeg er blevet 30, og når man når den alder kan det være hensigtsmæssigt at overveje mulighederne efter karrieren på isen er slut. Jeg kan lide at arbejde med mine hænder og havde interesse for elektrikerfaget, så jeg er glad for, at sporten og det civile liv kan fungere sammen.

- Forløbet her er arrangeret sådan, at idræt og arbejde spiller sammen, og ikke spænder ben for hinanden. Det mener jeg, at vi opnår med aftalen. Jeg glæder mig over den velvillighed jeg har mødt hos O&J Brand & Sikring og kan kun sige, at jeg glæder mig til at komme i gang, slutter Simon Grønvaldt.

 

 


JORDAN SMOTHERMAN får kontrakt på nyt ECHL-hold JULIUS PERSSON er næste import i Rødovre