I dag afgøres det, om EIHL 2020/21 overhovedet kommer i gang

Det er skæbnedag for en af Europas ret store ligaer i dag, når ledelsen for klubberne den bedste britiske liga, EIHL, træder sammen for at beslutte, hvad der skal ske med sæsonen 2020/21.

Elite Ice Hockey League hører måske ikke til blandt de allerstørste af slagsen, men den seneste håndfuld år har EIHL udviklet sig, så både den sportslige og ikke mindst den tilskuermæssige styrke er gået opad.

Men Coronaen har også hærget i Storbritannien, hvor forsamlingsforbuddet stadig er på et minimum, og det er også gået ud over de store ishockeyklubber, der ikke har fået lov at starte op endnu, og de allermest optimistiske toner for den britiske liga lyder på en start 1. december.

De allermest pessimistiske toner - og dem er der efterhånden en del af - lyder på, at hele sæsonen aflyses. Det vil have store konsekvenser for britisk ishockey ikke mindst, men også for spillermarkedet, der vil få en del ny arbejdskraft - mest nordamerikansk - til rådighed. Allerede nu er en del spillere begyndte at rykke fra Storbritannien til andre ligaer på grund af den store uvished, der hersker. 

Og hvad med det britiske landshold, der skal spille VM i maj 2021? En stor del af de spillere vil stå uden job og klub og efterlade landstræner Pete Russell med en noget nær umulig opgave i forhold til at bygge op frem mod VM.

Vi bliver klogere senere i dag. 


ODENSE får plads til mellem 800 og 1000 tilskuere ELITE NORD I FREDERIKSHAVN MED NYT OVERSKUD for 11. år i træk