Frederik Dichow blev skadet, og Odense måtte gribe til tredjemanden, der stod upåklageligt og sikrede fynboerne tre point

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 4-2 (1-0,1-0,2-2) Der er dage, man aldrig glemmer, og Odenses stadig 16-årige – knap 17-årige – tredjemålmand Jonas Rathje Skjoldaa har formentlig allerede nu noteret 26. februar 2021 som en af dem.

Fra anden periodes start blev han kastet for løverne til sin ligadebut i stedet for en skadet Frederik Dichow, der måtte udgå i pausen efter et sammenstød lige før første periode var forbi.

Odense førte 1-0 på Dale Mitchells scoring efter første periode.

Jonas Rathje Skjoldaa trådte fra starten af anden periode ind og spillede med fortrinlig sikkerhed, situationen taget i betragtning.

Han blev naturligvis bakket ekstra op af sine holdkammerater, der kastede sig ned i hvert eneste skud foran den unge keeper og stod meget tæt i egen zone foran et Herlev-mandskab, der forsøgte at komme til skud ved hver eneste givne lejlighed.

I kampens 33. minut leverede Jonas Rathje Skjoldaa sine hidtil bedste aktioner i kampen med et par skarpe redninger, da Magnus Lykke Jonassen og Ulrich Linnet sværmede inde omkring buret og to gange forsøgte at passere Bulldogs-målmanden ved isen.

Det var endnu bedre for den unge målmand, at det efterfølgende angreb resulterede i 2-0-scoringen, som Rasmus Simonsen fik trykket ind bag Emil Jidskog som afslutning på et kontrastød.

10 skud tog Jonas Rathje Skjoldaa i alt i anden periode, og Odense rykkede endnu tættere på sejren inde i tredje periode og i det 43. minut, da Georgs Golovkovs satte 3-0-målet.

Letten fejrede det ved at gøre honnør op mod det fåtallige publikum og ligner næste mand, som Odense skriver kontrakt med for den kommende sæson, hvis det er muligt.

Luis Blak Olsen var tæt på at reducere for Herlev kort efter, men det lignede endnu et klart nederlag til det skadesplagede Eagles-hold, der viste forbilledlig moral i slutfasen efter at holdet ellers var forsvundet ud af kampen i det meste af tredje periode.

Niklas Tikkinen var først over puck efter at Asperup havde skudt på stangen og reducerede for gæsterne, og kort efter var samme Asperup på pletten tæt under mål.

Pludselig var 3-0 forvandlet til 3-2, og det blev nervøst for Odense, der i den grad havde brug for tre point.

Ørnene sværmede inde omkring Rathje Skjoldaa, men fynboerne fik erobret pucken og Dale Mitchell lagde den til Golovkovs, der kunne drible den ned i tomt bur med 50 sekunder. Sikke en afslutning på kampen, der var begyndt med et Herlev-hold, der slap bedst ud af første periode, hvis vi lige skal skrue tilbage til starten.

Gæsterne var bedst i de første 20 minutter, men Frederik Dichow, startende målmand for Bulldogs, leverede tre-fire store aktioner, der holdt Herlev væk.

Derefter blev scenen overladt til Jonas Rathje Skjoldaa, der leverede sin bedste aktion, da han fem minutter før tid også fik plukket Matthias Asperups ellers glimrende afslutning med griberen til stor jubel for holdkammeraterne, der kæmpede som gale for at holde Herlev væk fra scoring.

Det lykkedes trods alt ikke, men den unge målmand overlevede den vilde afslutning og blev dagens helt i Odense med 18 redninger på 20 skud.

Dermed lægger Odense pres på Rødovre med kun tre point op til Mighty Bulls. Samtidig er målmandssituationen på Fyn dog bekymrende midt i aftenens forståelige Bulldogs-jubel. Galansky og Dichow pt. skadet og en 16-årig ung mand med ankeret. Og er der overhovedet en fjerdemand i Odenses taxi squad, hvis vi nu skal bruge NHL-terminologi?

For Herlev Eagles gælder det bare om at blive klar til slutspillet. Få nøglespillerne repareret og fri for skader, så ørnene kan komme tilbage til grundopstilling med alle spillere, der gør Herlev til en farlig modstander for enhver. Formkurven skal ganske enkelt opad inden kvarten.