Hvem gør sig bemærket, hvem skal vi kigge ekstra efter? Her er 9 spændende bud fra "danskerlisten"

ENDELIG! Metal Ligaen begynder i morgen igen med åbningsbraget mellem SønderjyskE og Herning. Revanche for semifinalen i fjor og en klassisk match mellem de to rivaler fra Sønderjylland. Weekenden følger op med yderligere fire kampe, og som altid spekulerer vi frem mod sæsonstart: Hvilket hold kommer til at dominere, hvilke spillere skal vi kigge efter?

Her er Metalligaen.dk's bud på 9 danske spillere, der af den ene eller anden årsag kunne få ekstra fokus, når det går løs fra i morgen. 

SønderjyskE: David Madsen spillede sit bedste ishockey i karrieren i sidste sæsons slutspil, og er kaptajn for de lyseblå i den kommende sæson. Formidabel arbejdsmand, der også krydrede sin indsats med 0.75 point i snit i playoffs. Fortsætter han sit fremragende spil, bliver han ekstremt vigtig for de forsvarende mestre. 

Esbjerg Energy: Sølvvinderne har hentet spændende spillere ind, blandt andre Niklas Andersen, der skal tage over, hvor Oliver Kjær sluttede rent pointmæssigt sluttede af. Andersens dygtige målnæse forventes at hive op mod 50 point på et Esbjerg-hold, der også har hentet en anden Andersen, Lucas, til at score mål og producere. 

Aalborg Pirates: Sebastian Ehlers er landet i hjembyen igen efter syv sæsoner i Odense. Og med en alder på +30 er det naturligvis en langt mere modnet Ehlers, der kommer til Pirates, hvor der er store forventninger til ham. Kan han leve op til dem?

Herning Blue Fox: Har mistet Mathias From som dansk pointmaskine og han skal erstattes. Teknisk fremragende Marcus Almquist med det vilde skudaftræk kunne være en af dem. Han var Rødovres X-faktor i sidste sæson, fungerer Almquist også i det nye jyske miljø?

Odense Bulldogs: En af de mere undervurderede spillere i Metal Ligaen er efter undertegnedes mening Jeppe Jul Korsgaard. En mand, der altid giver alt i alle skift og tilmed ham, der dukker op inde under målet og står for "de grimme scoringer". Han kan blive en stor forstærkning for fynboerne. 

Rungsted Seier Capital: Rasmus Thykjær Andersson er en de spillere, der skal bære arven videre fra det "gamle Rungsted". De seneste sæsoner har han ligget på omkring 30 point i grundspillet, men tænk hvis han kunne de 55 point fra mesterskabssæsonen 2020/21, som var skarpskyttens bedste sæson hidtil. Han har det i sig. 

Herlev Eagles: Matthias Asperup er tilbage hos Herlev efter en sæson i Rungsted, der trods 43 point aldrig blev supervellykket for den ellers altid flyvende Asperup. Nu skal han være leder på Herlev-holdet, som han var det i bronzesæsonen 2022/23 og det skal nok bekomme Asperup vel at være tilbage i Ørneborgen. Forvent en stor sæson fra ham. 

Rødovre Mighty Bulls: Lidt overraskende, at Malte Setkov landede i Rødovre i stedet for en kontrakt i Sverige eller et andet sted i udlandet, hvilket formentlig var hans mål. Men nu venter altså en sæson i barndomsklubben Rødovre, hvor Setkov skal spille en ledende rolle og helst producere masser af point. Han var godt på vej 31 point i sidste sæson for Rungsted.

Frederikshavn: White Hawks: Har hentet Thomas Spelling i Aalborg, og der vil næppe være noget bedre for Spelling end at drille sine "gamle makkere" på fredag i premieren. Spelling scorede hattrick i det sidste testkamp mod SønderjyskE, og hvis han kommer i spillehumør igen og skuddene rammer, kan Frederikshavn i den grad få gavn af "den gamle måltyv".


Fire skud fra hoften: Her er min guldfavorit OL-KVAL: Danmark er OL-klar efter 4-1 over Norge