I nat dansk tid blev et vigtigt skridt taget i retning af genåbning af NHL senere på sommeren

NHL arbejder hårdt for at komme i gang igen henover sommeren med en mulig sæsonstart, der lige nu ligner noget i retning af slutningen af juli/begyndelsen af august. 

I nat blev der taget et væsentligt skridt i retning af "genåbning", eftersom spillernes organisation, NHLPA, valgte at stemme for det format, som NHL har foreslået i forbindelse med en afslutning/fortsættelse af 2019/20-sæsonen. Det vil sige et slutspil med 24 af NHL's 31 mandskaber.

Her vil man spille en første runde - eller "play in" i bedst af tre eller bedst af fem-format, mens otte hold går direkte videre til anden runde.

Efter "play in" vil der være 16 hold tilbage, der spiller i traditionelt bedst af syv-format om Stanley Cup. Lige nu er planerne, at der skal spilles i to byer - en for hver conference - men foreløbig uden tilskuere. 

Opsætningen af slutspillet kan komme til at sådan ud:

EASTERN CONFERENCE

Top seeds: Boston Bruins (1), Tampa Bay Lightning (2), Washington Capitals (3), Philadelphia Flyers (4)

Play-in series: Pittsburgh Penguins (5) vs. Montreal Canadiens (12), Carolina Hurricanes (6) vs. New York Rangers (11), New York Islanders (7) vs. Florida Panthers (10), Toronto Maple Leafs (8) vs. Columbus Blue Jackets (9)

WESTERN CONFERENCE

Top seeds: St. Louis Blues (1), Colorado Avalanche (2), Vegas Golden Knights (3), Dallas Stars (4)

Play-in series: Edmonton Oilers (5) vs. Chicago Blackhawks (12), Nashville Predators (6) vs. Arizona Coyotes (11), Vancouver Canucks (7) vs. Minnesota Wild (10), Calgary Flames (8) vs. Winnipeg Jets (9)

 


LASSE LASSEN OG JACOB LYBY løber halvmaraton for ishockeyen i Aarhus Ny Aalborg-direktør positiv over klubbernes vilje til samarbejde