Nordsjællænderne kommer til den nye sæson med masser af nye ansigter

Rungsted leverede en sæson under middel i fjor. Holdet var købt ind til en top fire-placering, og organisationen satsede på en frisk start under den nye og i Danmark velkendte træner Mark Pederson.

Det ægteskab blev aldrig helt godt. Pederson skal dog have æren for at føre Rungsted til Metal Final4 efter en fornuftig sæsonstart. Derefter blev Rungsted til den bløde middelvare i Metal Ligaen, og nåede både sæsonens højdepunkt og lavpunkt under Metal Final4. Højdepunktet var den flotte semifinalesejr på 3-0 over hjemmeholdet fra Aalborg, mens lavpunktet var det ydmygende 0-7-nederlag i finalen mod SønderjyskE. 

Kort efter valgte ledelsen af fyre Mark Pederson, der blev erstattet af Marcus Olsson og Håkan Åhlund. Det betød, at Rungsted fandt tilbage til en vis stabilitet og sluttede på sjettepladsen i grundserien. Kvartfinaleserien blev tabt 0-4 i kampe mod SønderjyskE, men men lidt held kunne Rungsted sagtens have presset sønderjyderne yderligere. I den sidste kvartfinale var Rungsted i overtid på hjemmebane, men tabte. Sæsonen var slut. 

Nu står Rungsted overfor en sæson med helt nye aktører i kulissen. Det mangeårige makkerpar Thomas Friberg (direktør) og Morten Hagen (sportschef) bliver afløst af endnu unavngiven direktør og Joachim Holten Møller som sportschef. Også på spillerfronten er der efterhånden ikke mange tilbage fra "den gyldne æra". Morten Jensen, Rasmus Andersson, Jacob Gammelgaard og Gustav Green er fire af dem, der stadig er i truppen og skal være ledere i den kommende sæson. 

Andre profiler fra i fjor som Malte Setkov, Matthias Asperup og Maksim Popovic har søgt andre isflader, og det er altså virkelig tunge navne, der skal erstattes - også selv om Rungsted ikke nåede så langt som håbet i fjor.

Lucas Andersens fremtid er stadig uvis, men hans navn verserer på rygtebasis i Jylland, og det skal blive spændende at se, hvor han lander. 

På målmandsposten har Oskar Östlund fået genvalg, mens David Grubak er vendt tilbage fra Rødovre. De to kan sagtens blive et fornuftigt par, og mon ikke Rungsted arbejder på at køre Grubak ind som førstemand inden for de næste sæsoner? Det må nødvendigvis give ham mindst 10-12 kampe i grundspillet. 

Jacob Gammelgaard og Morten Jensen er klar som topbacker, mens både Anton Als og Sebastian Niebling er kommet fra Rødovre for at få mere spilletid. Begge unge backer med fine kompetencer, men de skal stadig lige lande titlen som "etablerede Metal Liga-spillere". 

Der skal fyldes op med importspillere, og mon ikke Joachim Holten Møller har tre stykker papir liggende i skuffen. Måske svenske og måske kunne trofaste Simon Fredriksson komme tilbage? Naturligvis er det svært at vurdere den "samlede" backstyrke, før importspillerne kommer på plads, og det samme gælder for angrebet, hvor der formentlig også mangler en "tre-pack", før holdet er komplet.

Indtil nu har Rungsted et stærkt og rutineret femkløver, der skal bære holdet: Ludvig Elvenes og Steve Whitney er to kompetente imports, mens dansk-schweiziske Valdemar Hull (han tæller dog ikke som import) ser spændende ud. Han har været på de schweiziske juniorlandshold - det er ikke lige noget, man "bare kommer", men skal omvendt spille sin første sæson på seniorniveau.  

Rasmus Andersson, Gustav Green og Andreas Nielsson foreløbig er de førende danskere med Nikolaj Davidsen lige i hælene.

Spændende er det, at Rungsted nu satser på at føre ungt blod ind fra RIK's ungdomsafdeling. Det kunne godt tyde på, at Rungsted kommer til at spille med en ung fjerdekæde, hvor flere af de "sprøde" unge gutter skal ind for at have erfaring.

En ting er helt sikkert. Marcus Olsson kommer til at nyde stor respekt som træner og sammen med drevne Håkan Åhlund skal han nok sørge for, at Rungsted bliver svære at spille imod hver eneste aften. Det bliver helt sikkert et taktisk stærkt mandskab i Nordsjælland, men lige nu er det store spørgmålstegn, hvor bred den færdige trup bliver, når man sammenligner med konkurrenterne. 

Det bliver interessant at se, hvordan det endelige puslespil bliver lagt. 


METALLIGAEN.TV sender alle træningskampe på dansk is Henter SønderjyskE Joseph Jonsson fra Herlev?