Fin ishockeykamp i Frøs Arena onsdag aften

SønderjyskE-Rungsted Seier Capital 4-2 (2-0, 0-0, 2-2) Det var nummer et mod nummer tre i Frøs Arena onsdag aften.

Rungsted gæstede Vojens i en kamp hvor hjemmeholdet blandt andre måtte undvære Månedens Tissot Spiller i Metal Ligaen, Villiam Haag.

Det havde givet plads til et par af klubbens unge talenter, der skulle forsøge at matche et Rungsted-hold, der var kommet til Sønderjylland for at fravriste hjemmeholdet førstepladsen.

En sønderjysk kontra satte måltavlen på tidligt arbejde. Fødselaren Valdemar Ahlberg viste fornemt overblik, da han sendte pucken på tværs og lige på bladet af Charlie Combs, der sænkede pucken til 1-0 efter bare halvandet minuts hockey.

Spillet var ganske afvekslende og selv om hjemmeholdet til tider kunne virke lidt udfordrede i egen zone, bed de stadig godt fra sig frem af isen.

Den tidligere SønderjyskE spiller Yannick Vedel fik knapt midtvejs i perioden en gylden mulighed for at bringe balance i regnskabet.

Tæt under mål fik Patrick Galbraith dog afværget det nærgående forsøg.

En udvisning til gæsterne ved midtvejsmærket, gav værterne chancen i fem mod fire. Nikolaj Krag med et godt forsøg fra distancen, men Rungsteds svenske keeper Isak Wallin greb sikkert ind.

SønderjyskE havde som nævnt et par helt unge knægte omklædt i aften. En af dem, Mathias Kløve, viste med under tre minutter til pausen prøver på talentet, da han elegant spillede Anders Biel fri og returen fra dennes afslutning sendte Martin Eskildsen i kassen.

2-0 efter tyve ganske underholdende minutter, hvor gæsterne bestemt ikke var ude af kampen. Der var fortsat smæk for skillingen de næste tyve minutter. Rungsted var toneangivende. Til dels på grund af et par udvisninger til hjemmeholdet i løbet af periodens første seks minutter.

Her var Mattias Persson tæt på i første power play, hvor Mike Little dog også slap afsted, men ikke havde held med sin afslutning.

Mens Mikkel Skov kort efter afsonede Patrick Galbraiths udvisning for forsinkelse af spillet, havde såvel Yannick Vedel som Rasmus Andersson bud efter en scoring, men Galbraith hev et par store parader frem.

SønderjyskE var sjældne gæster i offensiv zone i anden periode, men da de stak næsen frem, var William Boysen tæt på at øge føringen. Rungsted trykkede på og fangede et par gange værterne i egen zone.

I en af disse situationer var Mathias Hansen tæt på at få pucken i nettet, men Galbraith klarede med en lynhurtig refleks. Gæsterne fortsatte med at lægge et tungt pres.

Inde foran mål, blev Nicolai Bryhnisveen cross checket. Dommernes fløjte forblev tavs, mens de til gengæld kort efter sendte selvsamme Bryhnisveen i straffeboksen for en høj stav.

Stor utilfredshed i Frøs Arena og en hovedrystende Bryhnisveen måtte kigge på, mens holdkammeraterne atter engang måtte slide for sagen i undertal. Det gjorde de rigtig fint og derfor kunne de lyseblå skøjte til pause med en to-måls føring.

De seneste tre kampe har SønderjyskE tilsammen tabt tredje periode med 1-10, så der var trods føringen visse panderynker hos hjemmepublikummet. Kunne et hårdt kæmpende hjemmehold holde fast i den smalle føring. Til at begynde med virkede det ikke til, at sønderjyderne vaklede i aften foran små 1800 tilskuere.

Ganske vist var Rasmus Andersson på spil, men Patrick Galbraith med endnu et solidt indgreb. Efter otte minutter brændte det imidlertid lidt på, for her var der endnu engang sønderjysk besøg i straffeboksen.

Rungsted satte overtalsspillet op, men en heroisk boks fra værterne holdt nordsjællænderne fra fadet. Også da Mattias Persson og Marcus Olsson svang dirigentstokken og testede SønderjyskEs undertalsspil. Tiden begyndte at løbe fra udeholdet og sløs omkring blå linje gav en friløber til hjemmeholdet og Anders Biel, der usvigelig sikkert sendte pucken ind højt bag Isak Wallin. 3-0 og nu skulle man tro, matchen var punkteret.

Men et sløvt kædeskifte fra SønderjyskE gav en tre mod to til gæsterne, og den satte Gustav Green iskoldt sidste stav på. Rungsted trak keeper Wallin og med tre minutter på klokken spillede man seks mod fem. I det ene hjørne bag Galbraiths mål opstod der tumult, der blandt andre involverede Rasmus Lyø og Marcus Olsson.

Og midt i al tumulten glemte hjemmeholdets defensiv helt at holde øje med Mathieu Pompei, der inde foran mål uhindret kunne mindske afstanden til bare et enkelt mål.

Efter scoringen var Nick Moutrey lige rigeligt fremme i skøjterne og indkasserede to minutter for roughing. Usmart af Moutrey. Sønderjysk power play med to et halvt minut tilbage, men spillet var anspændt og nervøst.

Med et minut igen, skøjtede Wallin atter ud. En frisk satsning for at kunne spille fem mod fem. Måske var satsningen lidt for frisk, for hjemmeholdet erobrede pucken og William Boysen lukkede og slukkede, da han sendte skiven i det tomme bur.

4-2 sejr til SønderjyskE, der dermed holder fast i førstepladsen og fortsat ligger fornuftigt til i Final4 regnskabet. Hos hjemmeholdet var Patrick Galbraith tilbage i målet med en formidabel præstation i en kamp, hvor også tilbagevendte Gabriel Desjardins og Anders Biel var blandt hovedaktørerne. Hos udeholdet var Mathias Hansen blandt sit holds bedste sammen med den lille vævre Mathieu Pompei.

MATHIAS FROM SKIFTER til Herning Blue Fox Svensk forstærkning til Odenses offensiv