Gæsterne scorede dog tre mål i Zug søndag eftermiddag

Det har været hård sportslig lærdom, SønderjyskE har taget med fra Champions Hockey League i denne sæson. En trup, der i forvejen ser en lille smule smal ud på papiret, er kommet i stormvejr, ikke mindst i kampene mod de schweiziske mestre fra EV Zug.

Zug er et hold af højeste europæiske kvalitet, og med 10-0 i bagagen fra de to holds møde i midtugen, var schweizerne også gigafavorit til lørdagens opgør. 

Det kom til holde stik med en 9-3-sejr, men sønderjyderne kom dog mere ærefuldt ud af gårsdagens match i forhold til mødet med Zug på hjemmebane for nylig.

Shawn O'Donnell reducerede til 1-3 lige over den halve time, mens Anders Biel scorede to gange i slutfasen og på den måde kom rigtig godt ud af kampen.

Træner Mario Simioni var overordnet set tilfreds med indsatsen i den svære kamp i det, han kalder "dødens gruppe" i Champions Hockey League. SønderjyskE er nu omkommet, mens Rögle, Zug og München slås om to pladser i den videre turnering.

- Det er tre af Europas bedste hold, vi er oppe imod, og at et dansk hold kan følge med i en halv time på udebane i München og Zug, finder jeg fremragende. Det eneste, jeg adresserede overfor mine spillere efter de her kampe, er antallet af fejl. Pucktab, at man pludselig ændrer mening, manglende tilbageløb...Det er alle fejl, som vi må lægge fra os, siger Mario Simioni til Der Nordschleswiger, hvori han også roser Anders Biel og Mikkel Jensen for fine indsatser i kampen i Zug. 

Også angrebskæden med Salhany, Szmatula og Eskildsen har Simioni nu store forventninger til. 

SønderjyskE-spillerne er på vej hjem til sæsonpremiere i Metal Ligaen, hvor det gælder Odense på udebane tirsdag aften. 


OPTAKT: Herning Blue Fox-Aalborg Pirates FØR SÆSONEN: Herning Blue Fox