Kampstart 15:00 i Kvik Hockey Arena

Herning Blue Fox får sæsonpremiere i dag mod Aalborg Pirates, der allerede har været i aktion. 

Nordjyderne vandt som bekendt 5-2 over Odense fredag aften, og det var "en stille og rolig" sejr for Pirates, der sad på kampen stort set fra start til slut og kontrollerede begivenhederne på glimrende vis. 

Aalborg Pirates kommer med fire fine kæder, og der var gode takter også på backlinjen, hvor man lagde mærke til unge Nikolai Nielsen og den nye canadier Ian Edmondson, der skyndte sig at score sit første Metal Liga-mål. 

- Vi kom professionelt ud til kampen. Vi fik spillet det simpelt uden at tage let på det. Det var fint, at vi havde en tomålsføring efter 1. periode, og vi holder dampen godt oppe. De chancer Odense fik, var nogle, som vi gav dem, fordi vi lavede nogle dumheder, lød konklusionen i Nordjyske fra Tobias Ladehoff, der agerede i Aalborgs andenkæde med Patrick Bjorkstrand og Thomas Spelling. 

I dag bliver det formentlig mere vanskeligt at kontrollere kampen mod et Herning-hold, der på papiret ser stærkt og solidt ud. Der er ny finsk erfaring på banen og på bænken, og der må sidde kæmpe revanchelyst i blodet på Blue Fox-spillerne efter sidste sæsons historisk dårlige facit.

- Vi har sjældent kunnet træne med fuldt hold på grund af skader og sygdom, og så har vi haft flere spillere på landsholdsopgave. Det betyder, at vi ikke har haft de bedste arbejdsvilkår, men vi skal nok være klar til første kamp på søndag, lover Dan Jensen, Hernings assisterende træner, i Herning Folkeblad.

Læs også her dagens detaljerede analyse af Herning-truppen for sæsonpremieren: 

Og Aalborg-optakten fra i fredags: 

Det forventer vi: En helt tæt kamp, hvor de to hold lige kommer til at føle hinanden an i første periode. Den jævnbyrdighed kan sagtens køre hele vejen igennem.

Hold øje med: De to svenske backer Drugge og Hansson bliver livlige islæt hos Herning og skal nok markere sig også offensivt. Hos Aalborg fik Ian Edmondson en god start i defensiven med en rigtig fin kamp i Gigantium.

Skader/karantæner: Aalborg uden Emil Marcussen, der har armen i gips, mens vi ikke kender til den eksakte skadessituation hos midtjyderne.

De indbyrdes kampe: I de sidste fire kampe i sidste sæson endte det med udesejre, inden Aalborg tog over og vandt de sidste to matcher.

Statistikken: Anders Koch kom direkte ind og tog hele 24 minutters istid hos Aalborg. Hernings målmand Emil Kruse kommer med en redningsprocent på 91,9 fra sidste sæson i Allsvenskan, hvilket sendte ham ind på en delt top fem i "målmandsligaen" i den næstbedste svenske række. 


CHL: Kan Rungsted levere et Klagenfurt-kup? SønderjyskE fik flere Champions Hockey League-tæv i Schweiz