Vi fortsætter præsentationerne af Metal Liga-holdenes og deres nye og gamle ansigter før vi skriver 2021/22

Aalborg Pirates vandt sølv i fjor og mon ikke det interne mål i den nordjyske hovedstad er en forbedring på lige nøjagtig en placering, når det kommer til foråret 2022? Man skulle kende aalborgenserne dårligt, hvis ikke det er tilfældet.

Der er altid stor ærgerrighed og vindervilje hos Pirates, og træner Garth Murray har endnu et år på bagen i sin unge karriere. Han har med garanti evalueret grundigt gennem hele sommeren sammen med allestedsnærværende Ronny Larsen i sportschef og assistentrollen.

Aalborg starter med George Sørensen på mål, og den lille mand fra Herning er altid en pålidelig figur i buret.

Han skal lige ryste skuffelsen over den manglende udtagelse til OL-kvalen af sig, og så får han en sæson, hvor han formentlig får lidt flere pauser end i de seneste sæsoner. I hvert fald tyder alt på, at Frederik Søgaard er tiltænkt en lidt mere aktiv reserverolle end Jesper Wulff har haft tidligere.

Det bliver garanteret godt for George Sørensen med lidt hviletid, for Aalborg får også travlt med Continental Cup – måske seks kampe ekstra – og måske et langt slutspilsrun, hvis tingene flasker sig som Murray og co. håber det.

Selv om Ronny Larsen ikke har fået tilknyttet den back og forward, han havde håbet, er der stadig masser af kvalitet på Pirates-holdet.

Syv backer er foreløbig i truppen, og Lasse Bo Knudsen og Victor Panelin Borg som defensive rutinerede pæle i isen, er der muskelmasse til at skabe respekt hos enhver angriber i ligaen.

Anders Koch og Nikolaj Carstensen skal stå for det lidt mere fremadrettede spil i ”danskertruppen”, mens Nikolai Nielsen og Jonas Wilquin – især førstnævnte – skal søge efter det endelige gennembrud i Metal Liga-regi.

Endelig har vi altså den spændende faktor i form af Ian Edmondson, der ifølge Ronny Larsen står til at være Aalborgs styrende back i powerplay, selv om canadieren først lige skal arbejde sig ind i rollen.

Edmondson spiller sin første sæson i Europa, og skal formentlig lige bruge 5-10 kampe på at vænne sig til omgivelserne, størrelsen af isen, dommerne og alt det, der følger med Metal Liga-hockey.

Først derefter er det muligt at vurdere, om han ender som en succes.

Angrebsmæssigt føres Aalborg an af flere store kapaciteter.

Julian Jakobsen fortsætter bare med at imponere og synes at have et gear både til at være offensiv-minded kaptajn på klubholdet og defensiv arbejdsmand på landsholdet. Umådelig værdifuld.

Patrick Bjorkstrand kommer ind på en lang kontrakt, og hvis han forhåbentlig er kommet sig hundrede procent over sin hovedskade, bliver han en berigelse for både Aalborg og Metal Ligaen.

Kan han finde sit gamle makkerskab frem med Thomas Spelling, der higer efter revanche efter en sæson, hvor vi ikke så Spelling så meget som sædvanligt, så får Aalborg en meget farlig duo.

Der er flere kendte ansigter på holdet, som ikke behøver større præsentation. Pierre-Olivier Morin brillerer ofte med sit gode skøjteløb og fine overblik, og Højbjerg-tvillingerne markerer sig altid, men har dog tiltagende problemer med skader. Martin Højbjerg spillede kun 22 kampe i sidste sæsons grundspil.

Glem heller slet ikke Kirill Kabanov, der spillede en fremragende sæson i fjor og producerede fremragende 66 point i 60 kampe, slutspillet inkluderet.

Hurtige Jeppe Jul Korsgaard og de meget pålidelige – men faktisk allerede meget rutinerede – Tobias Ladehoff, Jonas Jakobsen og Emil Marcussen – udgør en helt fin stab til at varetage opgaverne i tredje- og fjerdekæden.

Alle er endda kompetente i forhold til at løse opgaver højere op i hierarkiet, hvis der mangler en enkelt mand.

Endelig er der den 26-årige wing Stephen Anderson, der i sidste sæson snittede lige under et point i 24 kampe i den slovakiske liga. Han skulle efter forlydenderne både være skudstærk, teknisk dygtige og meget opsat på at spille sig til en længere karriere i Europa.

Han har en fortid i Usports – den canadiske universitetsliga – hvor Aalborg tidligere har hentet mange spillere med succes. Tippet herfra er, at Anderson bliver et hit i Gigantium.

Hvor er spørgsmålstegnene hos Aalborg? Selvfølgelig i den foreløbig lidt sårbare trup, hvis der kommer skader. Og så har man sagt farvel til tre nøglespillere i form af Sebastian Bergholt, Martin Lefebvre og topscoreren Josh MacDonald. Det er trods alt en større åreladning, men når Ronny Larsen får sine sidste folk på plads, er Aalborg også klar til at kæmpe for en top fire-placering i grundspillet.


CHL: Ventet nederlag til SønderjyskE i Tyskland To talenter på ungdomskontrakt i Rødovre