Anton Linde og Tristan Lee Juhl Petersen skal udvikle sig i RMB

For at styrke fremtiden har det længe været både Rødovre Mighty Bulls’ og Rødovre Skøjte- & Ishockey Klubs ønske at kunne tilknytte spillere på ungdomskontrakter.

De to første er nu kommet på plads med Anton Linde og Tristan Lee Juhl Petersen, der har skrevet kontrakter på henholdsvis tre og fire sæsoner frem. Begge spillere er forwards og årgang 2006.

Den unge duo debuterede forleden uofficielt for Mighty Bulls i træningskampen mod Rungsted, da holdet var ramt af en række afbud. Det er en del af den langsigtede plan, at spillerne på ungdomskontrakter løbende skal træne med RMB og hente erfaring til deres udvikling, mens de fortsat spiller kampe for RSIK’s bedste ungdomshold og med tiden kommer i spil til kampe for RMB. De to spillere var også med i RMB’s sommertræning, hvor der var fokus på teknik og fysik.

Sportschef i Rødovre Mighty Bulls Jørgen Illemann om aftalen med de to talenter:

- Det har været et vigtigt element i den langsigtede strategi at sikre, at nogle af RSIK-talenterne bliver i klubben, og ikke bare flyver til andre klubber i Danmark.

- Her har vi lavet en langsigtet plan med både spillerne og forældrene, som også sigter på ”det hele menneske” således, at vi i samarbejde også vil sikre, at de får en uddannelse, som de kan bygge videre på, når de engang kommer hjem fra udlandet, hvis det er den vej de går.

- Det er klart nogle at landets store talenter, så hvis udlandet undervejs bliver en option, vil vi selvfølgelig ikke stå dem i vejen for det, men vi har sikret, at de får en god gedigen udvikling ind i et senior miljø, og at de, hvis de er i Danmark i de kommende 3-4 år, er det stensikkert, at det er i Rødovre.

- En helstøbt samlet udviklingsplan, hvor jeg er sikker på, at både RMB, RSIK, Tristan og Anton får stor glæde af hinanden. Vi glæder os meget til at følge deres udvikling og være med til at guide dem i den rigtige retning, og de viste jo begge to, at de allerede er på rette vej, ved at vise en god præstation i deres debut mod Rungsted, fortæller han.

RSIK’s sportschef Mikkel Ry Nielsen er ligeledes glad for de to aftaler og ser frem til at styrke samarbejdet mellem elite og ungdom yderligere:

- At vi er nået i mål med disse ungdomskontrakter, er en klar styrkelse af samarbejdet med RMB og RSIK, og det vil uden tvivl have en positiv indflydelse på det fremadrettede ungdomsarbejde i klubben.

- Vi har i ungdomsafdelingen arbejdet målrettet for at udvikle og optimere spilleruddannelsen. Dette er endnu et skidt i den rigtige retning i forhold til det talentarbejde, der udføres i hverdagen, og som forhåbentlig vil udmønte sig i, at vi leverer flere spillere af egen avl til Mighty Bulls, fortæller Mikkel Ry Nielsen.

Direktør i Rødovre Mighty Bulls Morten Nielsen ser det som et første skridt i en ny strategi, hvor Rødovre skal blive bedre til at holde på talenterne:

- Først skal der lyde en kæmpe ros til Jørgen Illemann og Mikkel Ry Nielsen for en kæmpe indsats i forbindelse med at lande to af landets største talenter i deres respektive årgange. Det er et vigtigt element i vores strategi, at vi får sikret os for fremtiden og bygget et nyt kuld frem af Rødovre spillere med den rette DNA, og aftalerne med Anton og Tristan er et led i at sikre os den base, slutter Morten Nielsen.


FØR SÆSONEN: Aalborg Pirates CHL: SønderjyskE skal vaske 0-10-pletten af