Pirates er tilbage på førstepladsen for en stund efter 5-1'eren i den fynske hovedstad

Odense Bulldogs-Aalborg Pirates 1-5 (0-2,1-0,0-3) Sikke en fin ishockeykamp, 1332 tilskuere fik at se denne råkolde søndag eftermiddag i den fynske hovedstad, hvor både Bulldogs og Pirates lagde alle kræfter i at fuldføre 60 solide minutter.

Det endte med en 5-1-sejr til gæsterne, der lige nøjagtig leverede de individuelle præstationer, der gjorde forskellen i dag. Det var Morin, Giroux og ikke mindst George Sørensen, der udgjorde den ret lille forskel, der faktisk var på de to hold i Spar Nord Arena.

Aalborg indledte med fuld skrue. Anders Koch fik pucken og drog ind i zonen, hvor han trak pucken over i modsatte nederste hjørne. Fredrik Bergvik i Odense-buret fik sin hjemmebanedebut efter en flot præstation i Vojens fredag aften, og svenskeren kunne måske have gjort noget ved Koch-skuddet.

Der var fuld fart på første periode, selv om begge hold var plaget af en del skader. I forhold til fredag aften havde Odense skrevet Kimi Koivisto ind som ny mand på den trælse liste, og det betød, at Martin Larsen igen var rykket op som forward, ligesom Odense kørte med fem backer.

Aalborg havde folk nok til fire kæder, men kun takket være den brede trup, som Pirates besidder. Gæsterne stillede med fire fulde angrebskæder, men var stadig uden Kabanov, Jul Korsgaard og Søren Dietz-Larsen – alle ude med ”slagskader” – mens Nikolaj Carstensen har en længere frist med sin hofteskade.

Aalborg fik kampens første udvisning midtvejs i perioden til Paul DeNaples, men tættere på end et par nærved og næsten-skud af Harijs Brants kom Odense ikke. Den unge lette bliver i øvrigt god, hvis han fortsætter den stil, han har leveret på Fyn hidtil.

Kort før perioden sluttede, var der ballade mellem to af ”de gamle drenge”. Lasse Bo Knudsen og Martin Larsen tog i kraven på hinanden og måtte begge i straffeboksen. Larsen fik to minutter ekstra, og Aalborg udnyttede overtallet iskoldt med P-O Morin i hovedrollen.

Fransk-canadieren vandt faceoff-duellen og pucken endte hos Spelling, der hamrede et kanonskud i banden bag mål.

Morin tog returen og satte den ind med blot 0.6 sekunder tilbage. En kold skylle for Odense at gå til pause med.

Til gengæld kom Bulldogs ind i anden periode med stor beslutsomhed. Tommy Giroux kiksede sin pasning fremad i egen zone og sekunder efter var Skvorcovs og Thelin alene to mod en. Letten passede til svenskeren, der i to-tre forsøg fik bugseret pucken ind bag en ellers velspillende Sørensen.

Selv om der ikke blev scoret mere, var det en dejlig underholdende anden periode. Ingen af spillerne skånede sig selv i nærkampene og det betød, at intensiteten var oppe på højeste niveau. Odense havde de første 10 minutter – sådan godt og vel. Nicolai Weichel havde den største chance efter at Piroutek og Mølgaard på smukkeste vis havde broderet sig op gennem banen.

Weichels slagskud endte lige i brystet på Sørensen, der kom godt ud og tog vinklen fra Odense-kaptajnen. Derefter tog Aalborg over med en stærk Morin som den primære indpisker. Morin var eftermiddagens indpisker hos et Aalborg-hold, der også havde de to unge angribere, Rasmussen og Boesen, med på fuld tid for at gøre de fire kæder komplette.

Og så havde Aalborg en formidabel George Sørensen i buret. To gode Odense-forsøg i begyndelsen af tredje periode døde til sidst i gribehandsken på den nybagte far, der leverede en ”NHL’sk” dobbeltredning, først med skinner og derefter med griberen på Mikkel Hansens skud.

Det skulle vise sig at være vigtigt, for bedst som Odense forsøgte at presse spillet endnu tungere ned mod Sørensen, slog Aalborg kontra.

Hanson og Giroux fik assister på Morins fremragende mål. Canadieren kom dybt ind i Odense-zonen og flåede pucken ind bag Odense-målmanden Bergkvist med et formidabelt trækskud. 1-3.

Bergkvist kunne ellers notere sig for endnu en solid indsats i Odense-buret og kunne heller ikke gøre frygtelig meget ved gæsternes fjerde mål. Anders Koch tilkæmpede sig pucken i højre side, beholdt overblikket og passede på tværs til Tommy Giroux, der iskoldt trak omkring skinnen på Bergkvist og lagde pucken stille og roligt ind.

Odense trak målmand Bergkvist ud allerede med fire minutter igen. Matt Salhany sprintede forbi Martin Larsen og lagde pucken i det tomme mål til 5-1 i Aalborg-favør.

I de sidste 10-12 minutter var der ganske enkelt ikke mere power i de fynske klinger, og det endte med at være en fuldt fortjent udesejr, der for en stund sender Aalborg tilbage på Metal Ligaens førsteplads med et point og en kamp mere end Herning Blue Fox.

GOALSHOW: Se målene fra Odense-Aalborg White Hawks storsejrede mod SønderjyskE