Gæsterne stred godt imod mod et Aalborg-hold på cruise control efter tre mål i første periode

Aalborg Pirates-Herlev Eagles 3-1 (3-1,0-0,0-0) 2554 tilskuere kunne juble over Aalborg Pirates' 3-0-føring i serien mod Herlev Eagles, der igen kom til Nordjylland med en mangelfuld trup - blandt andet var de tre stærke imports Horton, Siekkinen og ikke mindst Jonsson ude.

Det var mere end Herlev kunne holde til - også i aften - hvor de resterende Eagles-spillere ellers kæmpede forbilledligt i samtlige 60 minutter.

I første periode var gæsterne dog overmatchet mod et Aalborg-hold, der lagde pres på Lukas Horak fra start. Tjekkens griber blev hurtigt skudt varm og Aalborg varmede pucken i Herlevs zone. Eagles-spillerne var ikke helt på plads i forsvarszonen i de første 20 minutter og blev flere gange sat ud af deres positioner af de hvirvlende Pirates-spillere.

Johan Skinnars stod for første stik, da han drejede et par Herlev-spillere af med et par fine driblinger omkring målet. Svenskeren satte en tværpasning til Emil Marcussen, der uden problemer kunne score ved bageste stolpe. Der var spillet 5:30 minutter.

2-0-målet kom i powerplay. Ren klap-klap. Jakobsen, Spelling, Mikkel Højbjerg. Bum. Meget fint overtalsspil af hjemmeholdet, der også kom på 3-0, da Emilio Romig fik alt for meget plads til at køre rundt i offensiv zone. Han skød langt ude fra og Lukas Horak begik sin eneste fejl i kampen. Pucken røg nærmest gennem tjekken.

Herlev fik en uventet livline i første periodes sidste minut. Mikkel Skjellerup scorede sit første Metal Liga-mål, da han skød fra det yderste hjørne af Aalborg-zonen. Pucken snød Sørensen og gled over i fjerneste hjørne. 3-1 efter 20 minutter og lignede en ekspeditionssag for hjemmeholdet trods reduceringen.

Men målet havde givet Herlev blod på tanden og føringen var måske en sovepude for Aalborg. I hvert fald var gæsterne på stikkerne fra starten af en anden periode, hvor gæsterne havde et hav af chancer for at reducere.

65 sekunder i fem mod tre blev ikke udnyttet. Ziga Pesut skød forbi på tomt mål efter et flot forarbejde af Magnus Lykke, der i øvrigt leverede en fin kamp.

Samme Pesut var i den grad uheldig i anden periode, hvor han også ramte inderstolpen og fik en puck til at danse på målstregen, inden den blev raget ud af en Aalborg-stav.

Herlev havde bundholdets og den undertippedes marginaler i anden periode. Pucken hoppede ganske enkelt ikke ørnenes vej, og den var stadig 3-1 til Aalborg efter 40 minutter.

Tredje periode blev til gengæld med Aalborg i kontrol og en kamp, der var i stillingskrig. Nordjyderne koncentrerede sig om at holde føringen, mens gæsterne havde svært ved at skabe flere store muligheder. Luis Blak Olsen tog to udvisninger indenfor de sidste fem minutter og spolerede dermed muligheden for et sidste comeback.