Esbjerg var tæt på tre point, men måtte "nøjes" med bonuspointet på Trevor Cheeks scoring i overtiden. Vestjyderne spillede en stærk kamp, ikke mindst i egen zone

Aalborg Pirates-Esbjerg Energy 2-3 (0-1,1-1,1-0) 0-1 Grundspillets sidste kamp i Bentax Isarena for grundspillets suveræne førerhold blev en fuser, da Esbjerg Energy spolerede festen i overtid. Sejren kom især i hus efter en stor kamp fra Mathias Seldrup, og en hårdt arbejdende defensiv.

Kampens blev indledt med et par gode chancer til begge hold. Først var det Jesper Wulff Pedersen, som måtte ud i en stor fodparrede efter en retur, og kort efter måtte Mathias Seldrup stå i vejen for 2 styringer fra Pierre-Olivier Morin

Som perioden skred frem begyndte Aalborg at sætte sig på kampen, hvilket også gav et par powerplay til hjemmeholdet. Det var netop i et powerplay til nordjyderne, at kampen fik sin første scoring. Et pucktab fra Aalborg gav Esbjerg en kontra, hvor Brett Welychka og Christian Wejse kom alene igennem. Efter en flot tværpasning fra Welychka, kunne Wejse let score til 0-1.

Scoringen til Esbjerg så ud til at vække hjemmeholdet, som for alvor satte sig på kampen. Seldrup blev udsat for en ren bombardement, hvor Felix Scheel, Olivier Hinse og Pierre-Olivier Morin havde flere gode chancer, men ind kom pucken ikke.

Derfor kunne Esbjerg, lidt imod spil og chancer, gå til pause med en føring.

Anden periode blev en mere låst, og trods stort overtag i spillet, formåede Aalborg ikke at skabe de helt store chancer. Først syv minutter inde i perioden kom den første chance, da Felix Scheel skabte balance i regnskabet. Med en flot dribletur fik den tidligere Esbjergspiller sendt et skud afsted, som lige nøjagtigt overlistede Mathias Seldrup.

Kort efter fik Esbjerg dog chancen for at bringe sig foran igen, da først Sebastian Bergholt og dernæst Tobias Ladehoff tog en udvisning. Dette gav en 5 mod 3 i over halvandet minut, hvilket blev udnyttet 30 sekunder senere. Efter flot opspil fik Jason DeSantis sendte et smukt slagskud op i fjernest hjørne.

Med Esbjerg i front, fik Aalborg igen lov til at have pucken mest, men chancerne udeblev. Esbjerg fik holdt ligaens tophold ved banderne, og det var kun en knækket stav til sidst i perioden, som skabte en situation, hvor Seldrup måtte ud i en stor redning på Scheel.

Fem minutter inde i perioden fik Esbjerg endnu en gylden chance i 5 mod 3, da Pierre-Olivier Morin og Martin Højbjerg måtte i straffeboxen. Gæsterne fik de da også sendt pucken i nettet, efter en del tumult foran Jesper Wulffs mål. Målet blev dog annullerede, da Travis Brown kort forinden havde lavede en cross-checking.

Man skulle helt ind i de døende minutter før Aalborg endelig etablerede et pres, efter at Brown nok engang tog en udvisning. Kort tid efter måtte også Jason De Santis gå den samme vej og med blot 26 sekunder igen fik Aalborg endelig scoret Et skud fra Thomas Spelling blev blokeret, og returen endte på staven af Pierre-Olivier Morin, som let satte pucken ind i tomt mål.

En hård skæbne for et velspillende og hårdt kæmpende Esbjerg hold, som havde holdt Aalborg fra chancer stort set hele tredje periode.

Dog fik de i overtid sejren i land, efter at Trevor Cheek med et flot håndledskud udplacerede Jesper Wulff i målet, og dermed gav Esbjerg to gode point i tabellen.