Sæsonens store overraskelse satsede på flere spændende ting i slutspillet

Herlev Eagles var blot et straffeslag eller to fra en Metal Final4-finale og dermed også den største kamp i klubbens historie i mere end et årti. I grundspillet gik det nok op og ned for ørnene, men Eagles spillede underholdende, glimrende ishockey, som blev personificeret i en førstekæde - og en andenkæde - der kontant scorede mange mål. 

Bagved en række hårdtarbejdende danskere, der efterhånden har skabt en god stamme hos Herlev, der også synes at have en ganske solid moderklub, Herlev IK, bag sig med nye talenter på vej. 

Herlev stod til at møde Herning i kvartfinalen, og selv om Eagles tabte den sidste kamp for tomme lægter i det midtjyske klart, så havde Herlev lyst til og tro på at drille en af de store over syv kamp, som direktør Lars Skjøth skrev i sin farvel for sæsonen-status.

- Vi sidder med en indebrændt irritation fordi. Så mange mennesker har arbejdet så hårdt gennem de seneste 7 måneder og så får vi ikke kulminationen med nemlig slutspillet.

- Et slutspil som skulle have vist, hvor meget vi har flyttet os de seneste år. Som hold og som organisation. Grundspillet og Final4 indikerede at vi var på rette vej, men det var i slutspillet vi skulle manifestere vores fremgang.

- Og drengene var klar. Patric og Filip havde fuldstændig styr på holdets form og træningen var doseret præcist således, at vi skulle toppe over de næste fem til seks uger. Kæmpe humør og en fornemmelse af, at vi endnu en gang kunne overraske ishockeydanmark. Nu får vi ikke muligheden i denne omgang. Alt det arbejde kan lige nu og her føles spildt, men når vi lige har sundet os, vil vi kunne se tilbage på en sæson, som har lært os rigtigt meget, lyder det fra Herlev-direktøren. 

Fortsætter Herlev med at drille i den kommende sæson? Der kommer formentlig til at være bud efter Herlevs topspillere, nøjagtig som i fjor, hvor spillere som Thörnberg og Quist blev købt af mere pengestærke klubber. Omvendt kunne man måske godt forestille sig, at den her gruppe af spillere havde lysten til at til at give det hele et skud mere i den kommende sæson.

Vigtigt er det, at holdets bankende hjerte, kaptajn Brett Thompson, er tilbage i den kommende sæson. Han har kontrakt sammen med foreløbig Magnus Koch, Max Vilstrup Olesen og Oliver Reuter, men mon ikke der ligger flere i skuffen hos direktør Skjøth til den kommende tid?


RETRO: ”Dén der med svigermors fødselsdag går ikke længere” Odense sælger nu også billetter til slutspillet