Tre klubber har budt ind på Metal Final4 og niveauet er tårnhøjt, siger ligaens kommercielle chef Thomas Bjuring

I aftes udløses spændingen i forbindelse med TV2's transmission af kampen mellem Rungsted og Frederikshavn: Hvem skal vært for Metal Final4 i sæsonen 2020/21?

Tre klubber - Esbjerg, Aalborg og SønderjyskE - har budt ind på eventen og selv i Corona-tider har niveauet på de tre bud været fremragende, siger Metal Ligaens kommercielle chef Thomas Bjuring. 

- For det første er det glædeligt, at Metal Final4 er blevet til en tradition og en fast event i dansk ishockey og i Metal Ligaen. Det er blevet et yderst attraktivt kommercielt og tv-mæssigt produkt og klubber og fans har i den grad taget Metal Final4 til sig. Derfor gør det jo - også med tanke på tre sæsoners fantastiske fester i Herning og Aalborg - ekstra ondt, at vi ikke kan lukke fans ind i denne sæson. Jeg er sikker på, at vi kunne have fyldt lægterne op både i Esbjerg, Vojens og Aalborg, siger han.

- Når det er sagt, så har alle tre bud været absolut fremragende. Klubberne er naturligvis klar over, at der er udfordringer, når der ikke er tilskuere, men der er blevet tænkt "ud af boksen" og yderst kreativt for, at Metal Final4 alligevel kan blive et stærkt event, hvor fansene aktiveres rundt om kampene og får en oplevelse af at være til stede på et eller andet niveau. Den sportslige værdi er i den grad til stede, for vi spiller altså om et af de to store trofæer i dansk ishockey, siger Thomas Bjuring.

Han har sammen med ligachef Kim Pedersen de seneste dage været i gang med at nærstudere de tre bud, og afgørelsen falder altså i aften under TV2's transmission, hvor der også vil være lodtrækning til semfiinalerne.

Rungsted Seier Capital, Esbjerg Energy, SønderjyskE og Aalborg Pirates er de fire deltagende mandskaber. 


METAL FINAL4: Aalborg bliver vært for tredje gang i træk OPTAKT: SønderjyskE-Herning Blue Fox