Det blev dramatisk til sidst i Spar Nord Arena, hvor Odense matchede Herlev, men kun fik et enkelt point med hjem

Herlev Eagles-Odense Bulldogs 4-3 (2-2,0-0,1-1) 1-0  Fredag aften i Spar Nord Bank Arena mellem Herlev Eagles og Odense var resultatmæssig vigtigst for gæsterne.

Havde Bulldogs endelig fået det momentum de længe har søgt, med sejren tirsdag aften i deres desperate forsøg på at komme væk fra den nuværende placering sidst i tabellen, eller kunne Herlev gøre tirsdagens sejr, der for en stund virkede forløsende, til en enlig svale for gæsterne?

Det var en periodevis langgaber der med et hav af icingpucke virkede som en tam affære. At kampen skulle helt i overtid var noget af en bet for Herlev der længe lignede en vinder mod et Odense der ikke ville ret meget denne aften.

Åbningen på kampen virkede rodet uden nerve og med ganske få afslutninger indenfor målrammen. Det mindede mest om en træningskamp i preseason hvor begge mandskaber for alt i verden ikke kom bagud.

Godt midtvejs var det dog lige hvad der skete for hjemmeholdet. Odense åbnede scoreboardet i en to mod en situation, hvor Lukas Lundvald Nielsen køligt udplacerede Emil Jidskog i ørne kassen. Målet virkede stimulerende for gæsterne, der virkede ovenpå og da Michael Eskesen kort efter øgede til 2-0 på en retur i slottet, lurede der en overraskelse.

Herlev ville det dog anderledes, og måltyven Jesper Thörnberg skulle kun bruge et minuts tid til at prikke hul på Tadeas Galansky i hundehuset og bringe hjemmeholdet tilbage i opgøret. Målet blev bragt på et godt Herlev-pres.

Scoringen satte for alvor gang i de sorte der mosede på en udligning, og den kom tre minutter senere da Luis Blak Olsen fyrede kanonen af fra distancen. Kampen var igen helt lige og for at få styr på defensiven tog Odense lige en god pause inde spillet blev genoptaget.

Med et halvt minut til pause kom kampens første udvisning, - det var en tripping begået af Odenses Martin Larsen.

Det, der startede kedeligt, endte med at blive en underholdende periode med gode muligheder til begge mandskaber. Odense fik afviklet undertalsspillet uden Herlev fik sat et ordentligt powerplay, og kampen fandt kortvarigt sit leje, inden Odense igen trak en udvisning, - denne gang til Michael Eskesen. Seks sekunder senere blev endnu en Odense- spiller udvist, hvilket betød næsten to minutter med Herlev i to mands overtal.

Mirakuløst lykkedes det gæsterne at holde hjemmeholdet fra scoring i de to minutter. Med seks minutter tilbage af anden periode blev begge hold ramt af udvisninger i forbindelse med et slagsmål hvilket endte med to badebiller samt en lille udvisning, der betød at Odense kom i overtal.

Der blev intet skabt inden begge hold kunne fortsætte med fuld styrke. En noget flad anden periode endte uden scoringer. Tredje periode var et par minutter gammel da Herlevs 100 kamps jubilar Ulrich Linnet kunne udnytte en retur fra keeper Tadeas Galansky, og med baghånden bragte Herlev på 3-2-sejrskurs.

Med godt ti minutter tilbage af tredje periode trak Odenses Rasmus Simonsen en udvisning, - ikke lige det der var brug for i jagten på point. Herlev formåede dog ikke at udbygge den spinkle føring. Odense tog timeout med godt to minutter tilbage af tredje periode og i forbindelse med en udvisning til hjemmeholdet.

Gæsternes gyldne mulighed, - og den blev indfriet af Martin Larsen der udlignede tæt under mål. Forlængelse tre mod tre bragte ikke en afgørelse, så der måtte straffeslag til at uddele ekstrapointet til Herlev. Det var - hvem ellers - Jesper Thörnberg, der noterede det afgørende straffeslagsmål.

MITCH CALLAHAN er stoppet i Rødovre SønderjyskE fightede sig til tre point i Herning