En seværdig kamp i Nordjyske Bank Arena, hvor Rungsted tager alle tre point med hjem

Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capital 2-3 (1-1,1-2,0-0)

I en tæt kamp, sejrede gæsterne fra Rungsted, og fik noget at glæde sig over på den lange bustur hjem til Hørsholm. En ganske underholdende forestilling, hvor der også er grund til at rose kampens dommere, der lagde en god linje for opgøret. Rungsted kravler stille og roligt op af i tabellen, mens White Hawks stadig roder rundt i bunden af Metal Ligaen.

Hæsblæsende første periode, med masser af chancer, godt tempo, og saftige tacklinger. Der var smæk for skillingerne, og det var gæsterne der lagde det første tryk i kampen. Flere muligheder blev det til, men Galansky fortsatte hvor han slap, med tanke på søndagens kamp i Esbjerg.

Han var dog chanceløs efter små syv minutter, da Rungsted med hurtigt spil og præcise pasninger, fik sat Simon Fredriksson op til en skudchance. Han svigtede ikke, og med et hammer af en afslutning, gik pucken via stolpen og i netmaskerne. Til begejstret jubel blandt den håndfuld Rungsted fans der havde taget turen til Frederikshavn.

Sekunder efter den scoring var det tæt på dobbelt op for gæsterne. Andreas Nielsson var fri mod Galansky, men han fik overplaceret skuddet. Her kunne Rungsted rigtig have sat høgene under pres, hvis den havde sejlet i mål.

I stedet fik hjemmeholdet overtaget, og det takket være et par Rungsted udvisninger. Thomas Spelling var tæt på flere gange med nogle giftige skud, og både Jacob Møller Jensen og Gorm Topholt havde chancer tæt under mål. David Grubak havde nok at gøre i den periode af kampen.

Mod slutningen af perioden fik hjemmeholdet udlignet. Kaptajn Fredric Andersson blev sat flot op af Todd Winder, og svenskeren kvitterede med en scoring helt oppe i målhjørnet. Lettelsen var ikke til at tage fejl af i Anderssons fejring af målet, hvor det har knebet lidt i begyndelsen af sæsonen for den garvede svensker.

Det var i det store hele Rungsteds anden periode. Gæsterne lagde fra start igen et tryk på hjemmeholdets defensiv, og det gav pote efter bare to minutter, da Andrew Peski udnyttede et powerplay. Jaeden Martin tog en dum udvisning da høgene var i puckbesiddelse, og det var Rungsted ikke sene til at udnytte til føring.

To minutter senere var en af Rungsteds bedste i aften, Andreas Nielsson, på pletten til 1-3. Alt for meget plads til Rungsted, og så var der sikker kasse af Nielsson. Her så hjemmeholdets defensiv ikke for godt ud.

Tempoet var stadig højt, og faktisk en ganske glimrende ishockeykamp vi blev vidne til. Med to minutter igen tog den gode Nielsson en udvisning, og så kunne hjemmeholdet sådan for første gang i midterperioden, komme op og lægge tryk på Grubak. Det lykkedes, og endelig fik Thomas Spelling hul på bylden for White Hawks. Det har der været lagt op til længe, og nu fik den sympatiske forward gang i målscoren, med et herligt riv, hvor pucken via stolpen gik i kassen. Kommer ketchupeffekten nu fra Spelling? Det håber White Hawks fansene i hvert fald.

Han var i hvert fald tæt på en assist i begyndelsen af tredje periode, da han flot spillede Mikkel Bertelsen fri. Men her diskede Grubak op med en helt fantastisk redning. Kort efter var der bud efter stolpen i den anden ende, da Anton Als havde et glimrende slagskud. Det bølgede godt frem og tilbage i Nordjyske Bank Arena.

Kvaliteten dalede noget i tredje periode, og Rungsted kæmpede med næb og klør for at holde føringen. White Hawks blev mere og mere desperate i deres jagt på en udligning, og det gav nogle naturlige fejl når det blev lidt for hektisk.

White Hawks med en sidste satsning mod slutningen, hvor Galansky forlod buret. Til trods for trængsel nede ved Grubak i buret, så lykkedes det Rungsted at ride stormen af, og hente tre vigtige point med hjem til Nordsjælland.

Herlev udraderede Rødovre i første periode og vandt sikkert OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Rungsted Seier Capital